تحقیق رضایت شغلی در اصول سرپرستی

تحقیق رضایت شغلی در اصول سرپرستی تحقیق رضایت شغلی در اصول سرپرستی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 36 KB

تعداد صفحات : 58

بازدیدها : 311

برچسبها : رضایت شغلی اصول سرپرستی

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقی با موضوع رضایت شغلی - اصول سرپرستی

تحقیق رضایت شغلی - اصول سرپرستی در فرمت قابل ویرایش ورد با منابع

در جوامع امروزی که افراد بخش قابل توجهی از فعالیت های روزانه شان را صرف کسب درآمد می کنند و یا از طریق آموزش های مختلف خود را برای فعالیت های شغلی آماده می سازند، به همین دلیل بحث از اشتغال و بررسی همه جانبه در خصوص ماهیت آن اهمیت زیادی پیدا نموده است. زیرا ممکن است این افراد فاقد مهارت های لازم باشند، علاقمند نبوده و یا از شغل خود ناراضی باشند. اما قسمتی از انگیزه ها و بهره وری در شغل به هماهنگی بین خصوصیات شغلی با توانایی ها، نیازها، علایق و ارزش های افراد بستگی دارد. این هماهنگی سبب رضایت شغلی فرد می گردد و فقدان آن سبب نارضایتی، رضایت و عدم رضایت از شغل با کل زندگی فرد در ارتباط است و می تواند سبب شود که فرد در زندگی بهتر و راحت تر باشد یا نباشد. به همین جهت است که به شغل و عوامل مرتبط با آن نظیر رضایت شغلی توجه بیشتری می شود و این در حالی است که فردی سعی دارد شغلی را انتخاب کند که علاوه بر تأمین نیازهای مادی از نظر روانی نیز او را ارضاء کند.

رضایت شغلی یکی از عوامل مهم در رضایت از زندگی است و تمام رفتارها و روابط انسان بطور مستقیم و یا غیر مستقیم از چگونگی اشتغال او متأثر است. بنابراین بهتر است به فرد کمک شود تا بتواند شغل مناسبی را انتخاب کند. برای ایفای نقش آماده شود، و به طور رضایت بخشی به شغل خود ادامه دهد.

بعد از جنگ جهانی دوم شناخت عواملی که می تواند موجب رضایت شغلی و تشویق افراد بکار شود ایجاد شرایط و ترتیب روشهای کار به نحوی که کارکنان به بهترین وجه بتوانند در ضمن مساعی شان بسوی هدف های سازمانی و هدف های خود نیز پیش بروند، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. ...

تعاریف رضایت شغلی

رضایت شغلی یکی از عوامل بسیار مهم در افزایش کارایی و ایجاد نگرش مثبت در فرد نسبت به کارش می باشد. صاحبنظران، رضایت شغلی را از دیدگاههای گوناگون تعریف نموده اند که به چند مورد از این تعاریف اشاره می شود.

مطالعه رسمی رضایت شغلی با مطالعات هانورن در اوایل دهه 1930 شروع شد و از دهه 1930 رضایت شغلی گسترده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. در اصل رضایت شغلی به این دلیل اهمیت پیدا کرد که طرفداران اولیه رویکرد روابط انسانی، صاحبنظران و مدیران را قانع کردن که کارگر خوشحال، کارگری سودآور است.

تلاش کلاسیک برای تعریف رضایت شغلی در سال 1935 توسط رابرت هاپاک انجام شد. وی می گوید رضایت شغلی مفهومی پیچیده و چند بعدی است که با عوامل روانی، اجتماعی و جسمانی ارتباط دارد. تنها یک عامل موجب رضایت شغلی نمی شود و ترکیب معینی از مجموعه عوامل گوناگون سبب می گردد که فرد شاغل در لحظه معینی از زمان از شغل خود احساس رضایت نماید و به خود بگوید که از شغل خود راضی است و از آن لذت می برد. فرد با تاکیدی که بر عوامل مختلف از قبیل میزان درآمد، ارزش اجتماعی شغل، شرایط محیط کار و اشتغال در زمانهای متفاوت دارد به طرق گوناگون از شغلش احساس رضایت می کند. ...

مسائل حل نشده در رضایت شغلی

بنظر کرایتز چندین سئوال در زمینه رضایت شغلی بلاجواب مانده است و با انجام تحقیقات بیشتری باید پاسخ مناسب برای این پرسش ها داده شود. برخی از این پرسش ها عبارتند از:

1- آیا بین رضایت کلی در زندگی با رضایت شغلی ارتباطی وجود دارد؟ مطالعات اندکی که در این مورد انجام شده نشان می دهد که رابطه مثبتی بین رضایت کلی در زندگی و رضایت شغلی وجود دارد. یعنی افرادی که از زندگی خود راضی هستند از شغلشان نیز رضایت دارند و برعکس رضایت شغلی تا حدود زیادی تأمین کننده رضایت در زندگی است.

2- آیا می توان برای رضایت شغلی حداکثری قائل شد؟ آیا رضایت شغلی حدودی دارد و آیا می توان برای کلمه حداکثر حدودی را تعیین کرد؟ تعیین حدود رضایت شغلی غیرممکن است و میزان آن بنوع شغل و فرد شاغل بستگی دارد.

3- آیا رضایت شغلی از روزی تا روز دیگر در حال تغییر و تحول است؟ رضایت شغلی به طور کلی در حال تغییر و دگرگونی است. مثلاً ممکن است فردی در لحظه معینی از زمان به طور کلی از شغلش راضی باشد و در زمان دیگری رضایت قبلی را از شغلش نداشته باشد. زیرا وامل ایجاد کننده رضایت شغلی دائماً در حال تغییر و تحول هستند.

4- آیا رضایت شغلی آگاهانه انجام می پذیرد یا ناآگاهانه؟ بنظر فیشر و هانا رضایت شغلی تا حدود زیادی ناآگاهانه انجام می گیرد. زیرا فرد دقیقاً نمی داند که چرا کارش را دوست دارد. بعبارت دیگر، عواملی که رضایت شغلی را موجب می شوند از نظرفرد کاملاً شناخته شده نمی باشند. فیشر عدم رضایت شغلی را عملی آگاهانه می داند و معتقد است فرد می داند که چرا از شغلش ناراضی است ولی عوامل رضایت بخش شغلی به طور کامل شناخته شده نیستند. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید