تحقیق مسائل اخلاقی مدیریت و اسلام

تحقیق مسائل اخلاقی مدیریت و اسلام تحقیق مسائل اخلاقی مدیریت و اسلام

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 38 KB

تعداد صفحات : 32

بازدیدها : 305

برچسبها : اخلاق مدیریت

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی مسائل اخلاقی مدیریت و اسلام - مدیریت اخلاق و اخلاق مدیریت از نظر اسلام

معرفی و بخش هایی از متن تحقیق مسائل اخلاقی مدیریت و اسلام

اخلاق مدیریت

یکی از ارکان اساسی سعادت، در زندگی مادی و معنوی بشر، اخلاق و فضائل اخلاقی است. زیرا در پرتو محاسن اخلاق و خلقیات حمیده، موجبات تحکیم روابط اجتماعی فراهم می گردد، برخوردهای محبت بار که بر اساس یک سلسله اعتقادات اخلاقی صورت می گیرد شور و نشاط را به کالبد زندگی می دمد و زندگی فردی و اجتماعی را در مسیر تعالی و تکامل، به کام انسان گوارا می سازد.

تأثیر محاسن اخلاق در زندگی اقوام و ملتها تا جاییست که هر گاه آنرا مایه حیات انسانی و فرهنگی جامعه به حساب آوریم مبالغه گویی نکرده ایم.

اقوام روزگار باخلاق زنده اند

قومی که گشت فاقد اخلاق مرد نیست

مطالعه تاریخ این نکته را به ما ثابت می کند که یکی از مهمترین عامل موفقیتها و پیروزیها، و یا شکستها و ناکامی های جوامع بشری عامل اخلاقی بوده است. ملتی که حرکتهای خود را در چارچوب محاسن اخلاق به پیش برد، قله رفیع سعادت و پیروزی را فتح نمود و در هر جامعه ایکه فضائل اخلاقی قربانی رذائل شیطانی گردید سقوط و انحطاط دامنگیر آن مردم شد.

قرآن کتاب آسمانی مسلمانان، نمونه های فراوانی، در جهت نمایش زیبایی ها و زشتیها، و نیز تأثیر هر یک از این نمونه ها در پیروزی و شکست امتهای پیشین را بیان داشته است که داستانها و قصص اقوام لوط، هود، صالح، موسی سلیمان، عیسی و... بخشی از وقایع گذشته تاریخ بشر می باشد.

پایه گذاران نهضت اخلاقی را باید پیامبران بزرگ خدا دانست، زیرا آنها بودند که در طول تاریخ برای تربیت و سازندگی انسانها، ضوابط و اصول اخلاق را ارائه دادند تا با طهارت فکرها و تطهیر دلها، آلودگیهای بیرونی و کدورتهای اجتماعی را از سطح جامع پاک سازند و انسان را در فضای معطّر محاسن و مصفّای اخلاق به کمال مطلوب برسانند.

مدیریت که فن اداره یک تشکیلات است در اداره و هدایت امکانات مادی و انسانی، ریزه کاریها و لطافتهای بسیاری را لازم دارد، زیرا نقش اخلاق مدیر، در گرم نگاه داشتن شورها و برانگیختن انگیزه ها و در انسجام واحدها و سرعت بخشیدن بکارها و بدست آوردن نتیجه ها چیزی است غیر قابل انکار.

مدیری که متخلق به اخلاق مدیریت نباشد، قادر به کشیدن بار مسئولیت نخواهد بود. اخلاق برای مدیر به منزله مشاوری آگاه و معاونی آشناست که مشکلات را مشکل گشا است و مدیریت با استمداد از روشهای آمیخته به اخلاق انسانی می تواند بسیاری از نابسامانیها را سامان بخشد و میزان شورانگیزه ها را بالا بیاورد و به مجموعه ی تشکیلات روحیه ای از صفا و محبت بدهد...

فواید مشورت

فواید و برکات فراوانی که از مشورت نصیب انسان می گردد هرگز از تلاشهای بی وقفه شخصی، امکانات مادّی و تفکر فردی عاید نمی شود.

مدیر باید نخست به آثار زیبا و نتائج ثمر بخش مشورت کاملا آگاهی داشته باشد تا با اعتقاد و از روی شناخت، جلو گریز پایی، و غرور طبع، که معمولا در فضای مسلط مدیریت زمینه رشد پیدا می کنند را بگیرد.

ایجاد روحیه پذیرش در فکر و ذهن مدیر نباید موضعی و مقطعی باشد بلکه این حالت باید بگونه خصلت اخلاقی در روند کار جلوه کند و صد البته که پذیرش حق و تسلیم در برابر حقیقت، بخصوص از کسی که موقعیت خود را در مسند مدیریت، یک سر و گردن بالاتر از دیگران می داند بسیار تلخ است، ولی از طریق جهاد با نفس می توان به این خصلت خوب اخلاقی دست پیدا کرد....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید