دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 76 KB
تعداد صفحات : 27
بازدیدها : 255
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 13000 تومان
خرید این فایلمبانی نظری اختلال خوردن، بی اشتهایی و علل آن
مشخصات محصول:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
توضیحات: 27 صفحه فارسی (word)
با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پایان نامه
خلاصه ای از کار:
گرچه مسألهی کاهش ارادی وزن و پیامدهای مربوط به آن به قرون وسطی بر میگردد، اما نخستین توصیف بالینی بر مبنای نشانههای اجتناب از غذا، لاغری مفرط، قطع قاعدگی و فزون کنشی، در سال 1694 توسط یک پزشک انگلیسی به نام مورتن[1] ارائه شد. مورتن ضمن آنکه این اختلال را دارای مبنای عصبشناسی میدانست، اما تاثیر عوامل روانشناختی در پدیدآیی آن را نیز پذیرفته بود (کوپر[2]، 1994، به نقل از دادستان، 1385).
...............
اختلالهای خوردن، اختلالهایی روانشناختی هستند که با نگرانی بیمارگون در مورد شکل بدن، خوردن و وزن مشخص میگردند (پیترینی[3]و همکاران، 2011). تاکنون هیچ تعریف جامعی در خصوص اختلالهای خوردن که مورد توافق همگان باشد، به دست نیامده است. اما سه ویژگی عمده برای تعریف آنها ضروری فرض شدهاند: 1) اختلال مشخص در عادات خوردن یا رفتار کنترل وزن؛ 2) اختلال از لحاظ بالینی منجر به مشکلات جدی سلامت جسمی یا کارکرد روانی اجتماعی میشود؛ 3) مشکلات ایجاد شده نباید در نتیجه بیماری پزشکی یا اختلال روانشناختی دیگری ایجاد شده باشد (فربرن و هریسون[4]، 2003، به نقل از دالگریو[5]، 2011).
...................
بیاشتهایی عصبی قدیمیترین اختلال خوردن است و ورود آن به قلمرو پزشکی به قرن میلادی بر میگردد. منابع مختلف چهار ویژگی تشخیصی برجستهی بیاشتهایی عصبی را بدین شرح میدانند: تلاش مدام برای لاغری از راه رژیم غذایی و تمرین، ترس شدید از افزایش وزن یا چاق شدن با وجود کمبود وزن آشکار، ارزیابیهای سختگیرانه در مورد اندام و وزن و ادراك تحریف شده از تصویر بدن، و ویژگی چهارم با توجه به شیوع بیشتر این اختلال در زنان و دختران، قطع قاعدگی در زنان بالغ میباشد (والش[6]،2011 ؛ پیترینی و همکاران، 2011؛ ناگامیتسو و همکاران[7]، 2011).
...................
افراد مبتلا به بیاشتهایی معمولاً خجالتی هستند و دوستان کمی دارند (فربرن، کوپر، دال و ولچ[8]، 1999)، عملکرد اجتماعی ضعیفی دارند (زاکر[9]و همکاران، 2007)، یا فوبی اجتماعی دارند (کای، بالیک، تورنتون، بارباریچ و مسترز[10]، 2004)، خود را به شکلی منفی با دیگران مقایسه میکنند (کارواتز[11]و همکاران، 2001)، بیش از حد مضطرب هستند (رانی[12]و همکاران، 2008) و سطوح بالایی از عاطفه منفی را تجربه میکنند (پیکه[13]و همکاران، 2008). پژوهش بر روی استرس روانی اجتماعی قبل از شروع بیاشتهایی عصبی، حاکی از آن است که مشکل با افراد مهم زندگی رایجترین استرسور تسریع کننده ابتلا به این اختلال است (اشمیت، تیلر، برانکارد، اندرو و تریژر[14]، 1997).
..................
میزان شیوع اختلال بیاشتهایی، بسته به اینکه ملاكهای تشخیصی به طور محدود تعریف شده باشد یا به طور گسترده، از 5/0 تا 7/3 درصد زنان برآورد شده است (هالجین و ویتبورن، 1385).
.............
عوامل زیستشناختی، اجتماعی و روانشناختی متعددی در سببشناسی این اختلال دخیلاند (سادوك و سادوك، 1385)، که در اینجا به این عوامل میپردازیم:
اینگونه فرض شده است که بسیاری از عوامل خطر
...............
دیدگاه سنتی نظریهپردازان سیستمهای خانواده این است که برخی از دخترها برای تأکید بر استقلال خود از خانوادهی بیش از حد دخالت کننده، به بیاشتهایی عصبی مبتلا میشوند (مینوچین، 1978، به نقل از هالجین و ویتبورن، 1385).
.............
صفات وسواسگونه، از جمله عدم انعطاف[15]، نیاز به نظم و کنترل، اشتغال ذهنی به جزئیات، و کمالگرایی در این افراد دیده میشود. شواهد حکایت از ارثی بودن این صفات دارد. اجتناب از آسیب، عدم خود- هدایتگری و همکاری پایین نیز در این افراد گزارش شده است. این ویژگیها در افراد اضطرابی، و اختلال شخصیت اجتنابی، وابسته، و وسواسی نیز دیده میشود (وئرواگ-متا و تریشر، 2008).
.............
اصطلاح بولیمیا از دو کلمه یونانی گرفته شده که به معنای "گاو نر گرسنه" میباشد (استانکرد[16]، 1993، به نقل از کلین و والش، 2004). انسان احتمالاً هزاران سال است که با پرخوری دست به گریبان
............
پرخوری عصبی از بیاشتهایی عصبی شایعتر است، به طوری که شیوع آن در میان زنان 1 تا 3 درصد برآورد شده است. میزان رخداد این اختلال در مردان تقریبا یکدهم رخداد آن در زنان میباشد (انجمن روانپزشکی آمریکا، 2000).
............
مطالعات دوقلوها و خانوادهها نشان داده است که بخشی از آسیبپذیری نسبت به پرخوری عصبی را میتوان به عوامل ژنتیکی نسبت داد. میزان وقوع پرخوری عصبی در بستگان درجهی اول بیماران مبتلا بالاتر است (سادوك و سادوك، 1385).
............
بیماران مبتلا به پرخوری عصبی مثل مبتلایان به بیاشتهایی عصبی، افراد بلندپروازی هستند که به فشارهای اجتماعی با لاغر شدن واکنش نشان میدهند. همچنین، مثل مبتلایان به بیاشتهایی عصبی بسیاری از این بیماران نیز افسرده هستند
................
از نظر روانشناختی بیماران مبتلا به پرخوری عصبی مثل بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی در ارتباط با تقاضاهای نوجوانی، دچار اشکالاتی هستند. اما بیماران مبتلا به پرخوری عصبی معاشریتر، خشمگینتر و تکانشیتر هستند. الکلیسم
..............
منابع
احمدی، وحید (1390). طراحی و آزمودن الگویی از پیشایندها و پیامدهای شخصیت خودشیفته در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه شهید چمران اهواز.
امینآبادی، زهرا، دهقانی، محسن و خداپناهی، محمد کریم (1390). بررسی ساختار عاملی و اعتباریابی پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی. مجله علوم رفتاری، دوره 5، شماره 4، 371- 365.
................
...............
[1]- Morton
[2]- Cooper
[3]- Pietrini
[4]- Fairburn & Harrison
[5]- Dallegrve
[6]- Walsh
[7]- Nagamitsu
[8]- Fairburn, Cooper, Doll ,& Welch
[9]- Zucker
[10]- Bulik, Thornton, Barbarich ,& Masters
[11]- Karwautz
[12]- Raney
[13]- Pike
[14]- Schmidt, Tiller, Blanchard, Andrews ,& Treasure
[15]- Rigidity
[16]- Stankerd
خرید و دانلود آنی فایل