تحقیق نقش مدیریت مشارکتی و نظام پیشنهادات در توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری

تحقیق نقش مدیریت مشارکتی و نظام پیشنهادات در توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری تحقیق نقش مدیریت مشارکتی و نظام پیشنهادات در توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 65 KB

تعداد صفحات : 16

بازدیدها : 435

برچسبها : مدیریت مشارکتی نظام پیشنهادات منابع انسانی بهره وری

مبلغ : 18000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق مدیریت منابع انسانی و رشته های مدیریت و مدیریت اجرایی بررسی نقش مدیریت مشارکتی و نظام پیشنهادات در توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری

نقش مدیریت مشارکتی و نظام پیشنهادات در توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری

بخشهایی کوتاه از متن تحقیق

چکیده :

توسعه در جهان امروز، در تمامی ابعاد زندگی بشری جایگاه ویژه ای برای خود رقم زده است. بطوریکه از ابعاد زندگی فردی و گروهی فراتر رفته و عناوینی چون توسعه ملی را دربر گرفته است. توسعه ملی نیز جز با توسعه سرمایه انسانی میسر نیست و توسعه سرمایه انسانی نیز نیازمند سیستم ها و راهکارهایی است که منجر به پرورش و شکوفایی سازمانها براساس عناصر خلاقیت، کیفیت و بهره وری می شود.

یکی از مهمترین این سیستم ها نظام پیشنهادات است که بر اساس مدیریت مشارکتی و رویکرد مبتنی بر مغز به عنوان یک ابزار جامع برای جلب مشارکت فردی و گروهی بین اعضای سازمان تعریف می شود.

در واقع درجهان امروز دیگر کسی نمی تواند منکر نقش مدیریت مشارکتی در افزایش بهره وری سازمان باشد. نیروی انسانی مهمترین داده در تولید کالاها و خدمات محسوب می شود. بنابراین برای سنجش میزان موفقیت سازمانها، نیاز به نظامهای منابع انسانی مترقی می باشد که بتوانند با ارائه راهکارهای مناسب و ایجاد هماهنگی لازم بین اهداف سازمان و اهداف کارکنان و با توسعه منابع انسانی، بر بهره وری کل سیستم افزوده و سازمان را در رسیدن به اهداف خود هر چه بیشتر یاری نموده و به پیش ببرند.

مدیریت مشارکتی چیست ؟

مشارکت یک مفهوم قدیمی است که ریشه در اداره امور عمومی و افکار مذهبی دارد. به عنوان مثال، مشارکت بر مبنای مشورت در اسلام تحت عنوان شورا مورد توجه قرار گرفته است. قرآن کریم به طور صریح مدیران را مکلف می کند در اموری که نیاز به تحقیق و تفحص دارد بر مبنای مشورت به تصمیم گیری بپردازند.

به هر حال، مدیریت مشارکتی علیرغم قدمت تاریخی خود، بعد از انقلاب صنعتی به صورت علمی مورد بررسی قرار گرفت. پیدایش نظریه های کلاسیک، ساختار، تخصص گرایی، عقلایی بودن و نظم و ترتیب را در سازمانها مورد تاکید قرار دادند. تضادهایی که فلسفه کلاسیک با روح و روان انسانی داشت، موجب گشت توجه به روابط انسانی معطوف گردد....

نظام پیشنهادات چیست ؟

پیتر دراکر می گوید: درجهانی که دستخوش تحول و دگرگونی است و امنیت آن هر روز در معرض تهدید است، ابداع و ابتکار تنها راه بقا است. نوع تحولات مورد نیاز در ادارات مختلف، به شدت متفاوت است. این تفاوت به جهت اختلاف ادارات از لحاظ وظایف، امکانات، سطح معلومات علمی و تجربی، ساختارها و قوانین و... ایجاد می شود. بنابراین چنانچه در پی اجرایی کردن تحول اداری هستیم، نمی توان تنها به دستور العمل های کلی برای تمام ادارات اکتفا کرد؛ زیرا نحوه شناسایی و رفع مشکلات هر اداره با ادارات دیگر تفاوت دارد.

برای شناسایی و رفع مشکلات هر سازمان، بایستی بیش از پیش به افراد همان سازمان اتکا کرد؛ زیرا نیروهای داخل سازمان هم با مشکلات به صورت عینی و روزمره برخورد می کنند، هم شناخت بیشتری به وظایف و روابط رسمی و غیررسمی دارند. در ضمن استفاده از تجربیات و نظریات آنها باعث دلگرمی و افزایش توجه آنها به اصلاح امور می شود و حتی اگر بدانندکه نظر اصلاحی آنها قابل اجرا نیست، باز هم به علم و بینش آنها نسبت به محیط خود افزوده می شود و با درک بهتری کار می کنند.

بهره وری چیست؟

در زبان فارسی کلمه بهره وری به عنوان معادل واژه انگلیسی (Productivity) مطرح گردیده است. در برخی از متون دیگر معادلهایی نظیر راندمان، بازدهی، قدرت تولید، قابلیت و باروری کارآمد جایگزین واژه مذکور شده اند. بهره وری به تعبیر کلی معیار سنجش این امر است که مصرف منابع به عنوان ورودی (نهاده ها) برای تولید خروجی (ستانده های) مورد نیاز جامعه در درازمدت چقدر موثر و کارآمد است.

تعریف دیگری نیز از دیدگاه سیستمی برای بهره وری ارائه شده است؛ بهره وری از این دیدگاه ارتباط بین داده ها (Inputs) و ستانده ها (Outputs) را مشخص می کند. بر این اساس بهره وری نشان دهنده میزان کارآیی ترکیب عوامل در فرایند تولید است یعنی اگر از امکانات، خوب استفاده شود بهره وری نیز افزایش می یابد بنابراین در صورتی که از نیروی انسانی به عنوان یکی از عوامل تولید به خوبی استفاده شود، بهره وری نیروی انسانی نیز افزایش خواهد یافت. ...

نظام پیشنهادات چگونه می تواند به توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری کمک کند؟

* موفقیت نظام پیشنهادها در گرو باور مدیریت ارشد به توانایی کارکنان و درک مسایل آنان، توانمندی و شایستگی مدیریت ارشد برای تشخیص و اجرای پیشنهادهای مفید و همچنین توجیه مدیران میانی است، وگرنه در سازمانی که مدیر ارشد در اجرای نظام پیشنهادها جدی نباشد، یا مدیران میانی با نظام پیشنهادها همنوا نباشند، یا برداشت اشتباه از ماهیت نظام پیشنهادها داشته باشند و در پی ایرادگیری باشند، تحول جدی اتفاق نخواهد افتاد و نظام پیشنهادها ناموفق جلوه خواهد کرد. پس آموزش مدیران باید به صورت گسترده پیگیری شود تا نظام پیشنهادها به عنوان ابزار کمکی برای مدیران مطرح شده و با سازمان هایی آشنا شوند که این نظام را با موفقیت اجرا کرده اند.

...

فهرست مطالب تحقیق دانلودی

چکیده

مقدمه

مدیریت مشارکتی چیست ؟

مدیریت مشارکتی از دیدگاه قرآن و روایات

چرا از مدیریت مشارکتی استفاده می کنیم؟

چگونه مدیریت مشارکتی را عملی کنیم؟

نظام پیشنهادات چیست ؟

نظام پیشنهادات از دیدگاه قرآن و روایات

چرا باید از نظام پیشنهادات استفاده کنیم؟

چگونه نظام پیشنهادات را عملی کنیم؟

بهره وری چیست؟

چگونه بهره وری را بطور صحیح مدیریت کنیم؟

مدیریت مشارکتی چگونه می تواند به توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری کمک کند

نظام پیشنهادات چگونه می تواند به توسعه منابع انسانی و افزایش بهره وری کمک کند؟

نتیجه گیری

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید