دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 42 KB
تعداد صفحات : 17
بازدیدها : 216
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلاعتماد بنفس 17 ص
عزت نفس
میراث گرانبهایی كه همه ما به عنوان پدر و مادر برای فرزندانمان به جا می گذاریم، احساس عزت نفس است. این خصوصیت، هدیه ای نیست كه بتوان آن را از طریق وراثت به كودكان منتقل كرد، زیرا به طور ذاتی در ژن های ما وجود ندارد. عزت نفس، بر اساس تجارب ما و از روزهای اول زندگی، شروع به شكل گیری می كند. ما به عنوان والدین، نقشی اساسی در روند این شكل گیری، بر عهده داریم.
این كتاب، راهنمای والدینی است كه می خواهند فرزندانی برخوردار اس خودآگاهی مثبت، حس احترام به نفس و حس خوب بودن، داشته باشند. ما به ابعاد مختلفی كه والدین در آنها دخالت دارند، مانند: محبت كردن، احترام گذاشتن، گوش دادن به حرف های كودك، تشویق كردن، استفاده از قدرت، رشد حس استقلال و نیز نحوه تأثیر تمامی این عوامل بر رشد عزت نفس كودك، توجه كرده و به بررسی تأثیر فوق العاده مدرسه بر خودآگاهی كودك، مسئله شخصیت و جنسیت كودك و نحوه برخورد با كودكان فاقد حس احترام به نفس پرداخته ایم.
تمامی استعدادها و توانایی های بالقوة كودك نابود خواهد شد مگر آنكه حس عزت نفس، آنها را فعال كرده و به هر كدام جهت بدهد.
عزت نفس ضعیف، نه تنها خوش بینی و میل طبیعی كودك به زندگی را كاهش می دهد، بلكه در بدترین شرایط این نیروهای مثبت را به انرژی مضرّی برای كودك و جامعه تبدیل میكند. امیدوارم این كتاب به شما نشان دهد كه چگونه می توانید در جریان ایفای نقش پدر و مادری و تربیت، رشد عزت نفس كودكتان را محور و زمینه طبیعی و اولیه همه چیز قرار دهید.
عزت نفس و اعتماد به نفس
اعتماد به نفس، در هنگام رویارویی ما با مشكلات مختلف و سازگاری شخصیتی ما به عنوان افراد مؤثر، مستقل و دارای ثبات احساسی، همواره با خودآگاهی مثبت در وجود ما همراه است. البته عكس این موضوع نیز صادق است، یعنی كمبود اعتماد به نفس، به خودآگاهی منفی یا درك منفی ما از خود می انجامد. ارتباط بین سازگاری شخصیتی و عزت نفس، به هر دو صورت یاد شده – چه مثبت و چه منفی- ایجاد می شود. اگر خودآگاهی مثبتی داشته باشیم، می توانیم با اعتماد به نفس بیشتری با مشكلات برخورد كرده و به موقعیت بهتر و موفقیت آمیزتری دست یابیم. بالطبع، هر موقعیت موفقیت آمیز به نوبه خود عزت نفس ما را افزایش می دهد و اعتماد به نفسمان را زیادتر می كند. عكس این حالت نیز صادق است، یعنی كاهش عزت نفس باعث كاهش كارآیی مؤثر ما به عنوان یك انسان میشود.
تحقیقات وسیعی كه طی سال های متمادی صورت گرفته، نشان داده است كه در بیشتر فعالیت های بشر، ارتباطی آشكار بین خودآگاهی مثبت و موفقیت در بازده كاری افراد وجود دارد. از طرفی، ارتباط میان خودآگاهی منفی و بعضی از رفتارهای زیانبار كه منشأ مشكلات عدیدة اجتماعی به شمار می روند، ثابت شده است. بنابراین، اگر تمام تلاش خود را برای پیشبرد رشد عزت نفس بالا در كودكانمان به كار ببندیم، بهترین فرصت ممكن را برای رشد و تكامل استعدادهای بالقوة آنان به عنوان افرادی منحصر بفرد و یا اعضای مؤثر جامعه، مهیّا كرده ایم. مسلماً با این كار، راه شروع زندگی را به كودكانمان نشان می دهیم.
گوش كردن به حرف های كودك و اعتماد به نفس
اینكه شنوندة خوبی باشید، منافع بسیاری برای خانواده تان خواهد داشت. از آنجا كه خوب گوش كردن شما باعث می شود كودكتان احساسات خود را بیان كند و بر آن سرپوش نگذارد، تنش و ناراحتی در میان اعضای خانواده تان از بین می رود. خوب گوش كردن باعث می شود كه كودك دریابد، شما برای همراهی با او ارزش قائلید و به او توجه می كنید تا بتوانید آن گونه كه آنها دنیای خود را تجربه می كنند، به دنیایشان بنگرید. این مسئله نه تنها عزت نفس آنها را تقویت می كند بلكه انسجام خانوادة شما را به عنوان مجموعه ای متحد، افزایش میدهد.
احساسات، اساس زندگی بشر و قلب و روح زندگی خانوادگی است. اگر به كودكانمان كمك كنیم تا احساساتشان را درك كرده، آنها را بیان كنند و به نحو درستی با آنها روبرو شوند، یكی از مفیدترین كارهایی را كه والدین می توانند در مورد فرزندانشان انجام دهند، انجام داده ایم. ما می توانیم به كودكانمان نشان بدهیم كه احساسات را تا زمانی می توان كنترل كرد كه بتوان جوشش آن را در درون نگاه داشت. اگر این دیدگاه را پذیرفته باشیم كه می بایستی بدون توسل به قضاوت و انتقاد دائم با كودكان خود بحث و گفت و گو كرده و یا آنها را تصدیق كنیم، آنان دیگر مجبور نمی شوند تمام توان خود را صرف تأثیرگذاری بر رفتار ما كنند. وقتی كودكان و جوانان، احساساتشان را برای شنونده ای كاملاً متوجه و علاقه مند بیان می كنند، در واقع به آنها كمك می شود تا:
طبیعت، قدرت و اهمیت احساسات ما را بهتر و بیشتر درك كنند.
خرید و دانلود آنی فایل