دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 43 KB
تعداد صفحات : 53
بازدیدها : 315
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4800 تومان
خرید این فایلفهرست :
شناخت گناه
گناه و اندیشه 1
گناه و عمل 2
گناه و توجیه اقتصادی 4
گناه و توجیه روانی 5
گناه و توجیه فرهنگی 6
گناه و توجیه سیاسی 7
گناه و تشخیص حق و باطل 8
گناه وراثت 11
گناه و تربیت خانوادگی 14
گناه و تغذیه 16
گناه و اقتصاد 17
گناه و محیط نا پاك 20
كناه و دوستان بد 22
گناه و جهل 24
گناه و فرهنگ جامعه 25
گناه و تداوم گناه 27
گناه و آیات 28
گناه و روایات 28
گناه از دیدگاه سایر ادیان و مكاتب 34
گناه و عرفیات 35
گناه و خود شناسی 35
گناه و یاد خدا 36
گناه و تفكر 38
گناه و عبادت 41
=================
بخشهایی از متن:
ارزیابی گناه از دیدگاه اندیشه و عمل
گناه و اندیشه:
در قرآن آیاتی یافت می شود كه اندیشة گناه را گناه می داند مانند: «ان الذین یحبون ان تشیع الفحاشه فی الذین امنوا لهم عذاب الیم فی الدنیا و الاخره» [1]؛ كسانی كه دوست دارند زشتیها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناكی برای آنها در دنیا و آخرت می باشد.
قابل توجه اینكه آیه نمی گوید: كسانی كه رواج زشتیها دهند، بلكه می گوید: دوست دارند كه چنین كاری را انجام دهند، همین دوست داشتن، گناه است كه عذاب دردناكی است، پس اندیشة گناه هم، گناه می باشد.
امام صادق (ع) می فرمایند: «اینكه دوزخیان در دوزخ جاودانه اند، بدان جهت است كه نیاتشان در دنیا این بوده، كه اگر تا ابد در دنیا بمانند نافرمانی خدا را بكنند، و بهشتیان نیز در بهشت جاودانه اند، بدان جهت است كه نیاتشان در دنیا این بوده كه اگر تا ابد زنده بمانند، اطاعت خدا را بنمایند. هر دو دسته به خاطر نیت های خود در دوزخ و بهشت جاودانند.» [2]
حضرت مسیح به پیروان خود می فرمود: «موسی بن عمران به شما دستور داده كه زنا نكنید و من به شما امر می كنم كه، فكر زنا را نیز در خاطر نیاورید، تا چه رسد به عمل زنا، هر كه فكر زنا كند، مانند كسی است كه در عمارت زیبا و رنگ آمیزی شده، آتش بیفروزد كه با این عمل دود آتش، رنگ خانه را تباه می كند، اگر چه خانه هم نسوزد.» [3] با این بیان روشن شد كه، اندیشة گناه، گناه محسوب می شود. زیرا اندیشه به گناه بستر را برای به فعلیت درآمدن آن می گستراند.
[1] نور، آیه 19.
[2] وسائل الشیعه، 36/1
[3] بحارالانوار، 331/14
...
شناخت گناه
شناخت گناه بیماریها اولین گام در پیشگیری و درمان آنها می باشد . قدر مسلم نقش پیشگیری بسیار مهمتر از درمان است ، و آنان که بیماری و آثارش را می شناسند ، خود را در معرض ابتلا به آن قرار نمی دهند . با توجه به این مسئله ، شناخت « بیماری گناه » که از تمام امراض مهلکتر می باشد ، برای همه ضرورت تام دارد . این شناخت شامل پیشگیری از ابتلا انسان و جامعه و روش درمان آن می باشد .
گناه سم خطرناکی است که سلامت جسم ، روح و هستی اجتماعی و سرانجام زندگی مادی و معنوی انسان را تباه می کند و سرنوشت دنیا و آخرت او را برای همیشه تیره و تار می سازد . لذا با ید گناه و آثارش را بشناسیم و خود را از آلوده شدن به آن حفظ نمائیم .
از سوی دیگر کسانی هستند که با علم و آگاهی ، راه خلاف را می پیمایند و تجربیات روزمره هم موید این واقعیت می باشد . ...
...