پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روش‌های تشخیص آزمایشگاهی

پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روش‌های تشخیص آزمایشگاهی پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روش‌های تشخیص آزمایشگاهی

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 79 KB

تعداد صفحات : 107

بازدیدها : 212

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روش‌های تشخیص آزمایشگاهی

پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روش‌های تشخیص آزمایشگاهی

فصل اول/ مقدمه

مقدمه ..................................... 1

فصل دوم/ كلیات

     - مرفولوژی، سیر تكاملی و اپیدمیلوژی كرم قلب    2

     - آسیب شریانهای ریوی در اثر كرم قلب بالغ   9  

     - عوارض و بیماریهای ناشی از عفونت كرم قلب  14

                الف- نارسایی انتقالی قلب... 14

                ب- بیماری ریوی............. 21

                ج- بیماری كلیوی ........... 27

                د- بیماری كبدی ............ 33

    - تشخیص آزمایشگاهی كرم قلب............. 38

فصل سوم / نتیجه گیری پیشنهادات

                 الف- پیشگیری بیماری كرم قلب 56

                 ب- درمان بیماری كرم قلب... 59

فصل چهارم / منابع

                  الف- منابع فارسی......... 67

                  ب- منابع لاتین و اینترنتی  68

========================

1- فصل اول: مقدمه

احتمال دارد با آغاز تمدن شبانی، سگ به عنوان حیوانی وفادار و نگهبان برای بشر معلوم و مكشوف شده باشد. نوع سگ تربیت پذیر، با انتخاب یك فرد به عنوان صاحب و حامی جهت تامین مایحتاج و قوت روزانه خود از هیچ كوشش و تلاشی برای حفظ جان و مال حامی خود دریغ نمی كند و به آن حد با او وفاداری نشان می دهد كه در بعضی مواقع نزدیكترین مونس و هدم صاحب خود می شود. امروزه سگ دارای نقش عمده ای در فعالیتهای پلیسی، نظامی و گله داری است و همچنی دارای نقش نجات بخشی در نواحی یخ زده قطبی و كوهستانی و نقش مهمی در فعالیتهایی مثل شكار است. بنابراین از نظر اجتماعی، اقتصادی و عاطفی سگ برای انسان حیوان بسیار مفید و با اهمیتی است. این حیوان مانند هر موجود زنده ای در معرض خطر عوامل بیماریزا است. در این جا است كه انسان با دانش خود و علم دامپزشكی به كمك او می شتابد و او را از دشمنان مهلك مرئی و نامرئی حفظ و حراست می كند.  یكی از این بیماریهای خطرناك كه سگ را دچار می سازد و سبب رنجوری و از كار افتادگی و لاجرم مرگ او می شود بیماری كرم قلب است كه عامل آن انگلی است بنام دیروفیلاریا ایمیتیس[1] كه
سیستم های حیاتی قلب و ریه و عروق سگ را به نحو شدیدی دچار آسیب می كند. این پروژه به چگونگی ابتلاء، پیشرفت و عوارض بیماری كرم قلب و نحوه تشخیص، درمان و پیشگیری آن می پردازد.

2- فصل دوم: كلیات    

مرفولوژی، سیر تكاملی  و اپیدمیولوژی كرم قلب 

طبقه بندی: 

این كرم از لحاظ طبقه بندی در شاخه نماتلمنت ها[2]، دسته نماتودا[3]، راسته اسپیروریدا[4]، فوق خانواده فیلاروئیده آ[5]، خانواده فیلاری ایده[6] و جنس دیروفیلاریا قرار دارد (8).

مشخصات انگل:

كرمهای طویل و باریك و سفید رنگی هستند كه طول نرها (12 تا 16 سانتی متر ) بسیار كمتر از طول ماده ها ( 25 تا 30 سانتی متر) است. انتهای خلفی جنس نر پیچ خورده و دارای باله های دمی جانبی كوچك است. انتهای دم در جنس ماده گرد است. 4 تا 6 جفت و معمولاً 5 جفت زائده بیضی شكل وجود دارد كه یك زوج در عقب كلواك، دو زوج زائده انگشتی شكل در اطراف و خلف منفذ كلواك، سه تا چهار زائده مخروطی كوچك در نزدیكی انتهای دم قرار گرفته اند. اسپیكولها نامساوی وغیر مشابه هستند، و طول اسپیكول چپ 324/0 تا 375/0 میلی متر و نوك تیز و طول اسپیكول راست 19/0 تا 229/0 میلی متر و انتهای آن كروی است. فرج بلافاصله بعد از انتهای خلفی مری قرار گرفته است (31). ماده ها Ovoiviparous هستند. كرم بالغ ماده، نوزاد مرحله اول یا میكروفیلر را وارد جریان خون می كند. میكروفیلرهای موجود در خون فاقد غلاف بوده و دارای دم باریك و طویل هستند. میكروفیلر ممكن است در تمام مدت شبانه روز در خون دیده شود. ولی گرایش به نوعی تناوب در آنها دیده می شود كه در كشورهای مختلف متفاوت است(1 و24). بعلت روشهای مختلف فیكس كردن تغییراتی در طول میكروفیلر ایجاد می شود. مرسوم است كه فواصل نقاط فیكس شده معین را از انتهای قدامی، بعنوان یك درصد از  طول كل حساب كنند (5). در این روش مشخصات دقیقی از لارو بدست می آید. نقاطی كه در این روش معمولاً استفاده می شوند عبارتند از : حلقه عصبی، منفذ دفعی، سلول دفعی، اولین سلول تناسلی، دومین سلول تناسلی، سومین سول تناسلی، منفذ مقعدی، و اخرین هسته یا آخرین سلول دم. میانگین درصد این فواصل برای میكروفیلر دیروفیلاریا ایمیتیس به این شرح است: حلقه عصبی 8/23، منفذ دفعی 7/23، سلول دفعی 6/38 ، اولین سلول تناسلی 9/67، دومین سلول تناسلی 1/74، سومین سلول تناسلی 4/79، منفذ مقعدی 82 و آخرین هسته 7/92 با طول كلی در حدود 307 تا 322 میكرون ( متوسط 313 میكرون) (24).


[1]- Dirofilaria Immitis

[2]- Nemathe lminthes

[3] - Nematoda

[4] - Spirurrida

[5] - Filaroidea

[6] - Filariidae

...

فصل سوم : نتیجه گیری و پیشنهادات

 

الف : پیشگیری بیماری كرم قلب

عفونت كرم قلب را می توان توسط دو برنامه كه بوسیله انجمن كرم قلب آمریكا توصیه شده است، پیشگیری كرد. روش استاندارد تجویز روزانة دی اتیل كاربا مازین[1] است و روش دیگر كه كمتر استفاده می شود و كمتر مؤثر است تجویز تیاستارزامید ، هر شش ماه یكبار است. دی اتیل كاربا مازین در پیشگیری عفونتهای تجربی نزدیك به صد درصد مؤثر است و هر مشكل در عمل و اثر آن احتمالاً بخاطر همكاری نكردن صاحب دام است. بنظر می رسد تجویز ماهانة ایورمكتین اثری مشابه با تجویز روزانة دی اتیل كاربامازین برای پیگشیری عفونت دارد ولی ایورمكتین در حال حاضر بوسیله FDA برای پیشگیری كرم قلب توصیه نشده است (23).

ستیرات دی اتیل كاربا مازین:

فارماكولوژی:

DEC یك مشتق پی پرازینی است با نام شیمیایی 1- دی اتیل كاربامویل -2 متیل پی پرازین سترات. مادة جامد كریستالی ، بی رنگ و بی بوی است كه بخوبی در آب و الكل و كلروفرم حل می شود. ولی در اكثر حلالهای آلی نامحلول است. در شرایط مختلف آب و هوایی و رطوبتی پایدار است.


[1] - Diethylcarbamazine Citrate (DEC)

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید