پروژه تاثیر دستگاه بایونیتور بر رشد مندیبل در رشد عمودی صورت

پروژه تاثیر دستگاه بایونیتور بر رشد مندیبل در رشد عمودی صورت پروژه تاثیر دستگاه بایونیتور بر رشد مندیبل در رشد عمودی صورت

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 438 KB

تعداد صفحات : 87

بازدیدها : 215

برچسبها : Bionator منديبل رشد عمودی صورت

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقی بررسي اثرات دستگاه Bionator (بایونیتور) بر روي رشد منديبل در گروههاي متفاوت رشد عمودي صورت

تحقیق حاضر پروژه پایان نامه بررسی اثرات دستگاه Bionator (بایونیتور) بر روی رشد مندیبل در گروههای متفاوت رشد عمودی صورت می باشد که بصورت جامع در 87 صفحه ی ورد و قابل ویرایش است و دارای جداول، نمودارها، فهرست مطالب و منابع می باشد. بخشهایی از متن پایان نامه در زیر آورده شده است.

دستگاه های فانکشنال و ثابت در مطالعات بسیاری جهت بررسی چگونگی نحوه عمل آنها در درمان ناهنجاریهای کلاس II مورد مقایسه قرار گرفته اند. هدف از این تحقیق تعیین اثرات دستگاه Bionator بر روی رشد مندیبل در 3 گروه متفاوت رشد صورتی (Normal Bite Deep Bite , Open Bite) می باشد. سفالوگرام لترال قبل و بعد از درمان 30 بیمار ساله (7 دختر و 23 پسر ) دارای ناهنجاری کلاس II ،iv1 در سه گروه 10 نفری که با دستگاه Bionator درمان شده بودند، بررسی شد. متغیرهای toSN 1،IMPA ،SNA ،SNB ،ANB، طول فک بالا و فک پایین، ارتفاع قدامی فوقانی صورت، ارتفاع قدامی تحتانی صورت، ارتفاع قدامی فوقانی صورت نسبت به قدامی تحتانی صورت، ایندکس جارابک، زاویه SN-MeGo، آنالیز wits، میزان اورجت و اوربایت در هر گروه قبل و بعد از درمان اندازه گیری شد. جهت تحلیل نتایج از آزمونهای آماری ANOVAPaired T Test، کروسکال والیس، آزمون رتبه ای ویلکاکسون و آزمون مان ویتنی استفاده شد. بزرگنمایی اندازه های خطی محاسبه گردید.

تغییرات متغیرها در 3 گروه مقایسه و معنی دار بودن آنها با آزمونهای ANOVA, Paired T Test، کروسکال والیس، آزمون رتبه ای ویلکاکسون و آزمون مان ویتنی سنجیده شد. سن بیماران در 3 گروه درمانی تفاوت معنی داری نداشت. در هر 3 گروه SNA و ANB کاهش، ایندکس جارابک افزایش، اورجت کاهش نشان داد که از نظر آماری معنی دار بود.

شاخص Wits افزایش، تمایل اینسایزور بالا کاهش، طول فک پایین و بالا و تمایل دندانهای قدامی پایین افزایش و اوربایت کاهش نشان داد که از نظر آماری معنی دار نبود.

در درمان ناهنجاری کلاس II تغییرات هم بصورت دنتال و هم به صورت اسکلتال مشاهده شد ولی تغییرات دنتال در زاویه IMPA و تغییرات اسکلتال به صورت افزایش ایندکس جارابک مشاهده شدند.

دستگاه Bionator با توجه به کاهش میزان اورجت و زاویه ANB و تصحیح رابطه مولرها در تصحیح کلاس II اسکلتال بیماران هر سه گروه موفق بود.

به عنایت تغییرات متغیرهای عمودی رشد فک پایین (که در این مطالعه SN-MeGo، ایندکس جارابک و نسبت ارتفاع قدامی فوقانی به قدامی تحتانی صورت می باشند) می توان به نفع بیمار Bionator را برای هر سه مورد رشد فک پایین به کار برد، ولی در میزان ریلیف کردن یا نکردن آکریل، کنترل بیماران و توجه به مدت زمان نگاهدارنده دستگاه پس از کسب اهداف درمانی دقت نمود.

اثرات درمان با دستگاههای فانکشنال

از لحاظ تئوری اثر اولیه دستگاه فانکشنال در مورد روابط Cl II اسکلتال، تحریک رشد مندیبل به حدی است که طول قدامی خلفی نهایی آن بزرگتر از زمانی باشد که هیچ درمانی صورت نمی گیرد.هدف و منظوراز درمان، تسریع رشد مندیبل دچار deficiency به میزانی است که نسبت به ماگزیلای نرمال در حال رشد به اندازه نرمال خود برسد. مسلم است که برای این منظور انتظار می رود مندیبل دارای پتانسیل ذاتی و کافی رشد بوده این رشد نیز بتواند در طی درمان در جهت قدامی هدایت شود. اگر چه در مطالعات حیوانی تسریع رشد مندیبل نشان داده شده است ولی در مطالعات کلینیکی هیچ گونه مزیت طولانی مدتی برای نیل به رشد مطلق بیشتر مورد تأئید قرار نگرفته است.

اگر چه دستگاههای فانکشنال در طول یک قرن در اروپا و در 40 سال اخیر در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفته است ولی در اواخر دهه 1960 بود که اطلاعات علمی به منظور ارزیابی توجیه تجربی تأثیر کلینیکی آنها در دسترس قرار گرفت. این داده های اولیه شامل مطالعات حیوانی بود که بطور بافت شناسی و رادیوگرافیک نشان می داد که در صورت نگه داشتن مندیبل در یک موقعیت قدامی، رشد غضروف کندیلی افزایش می یابد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید