تحقیق كاركردهای مناسب شهری، تركیب و ادغام آنها با فضاهای اصلی مورد نیاز كودكان از نظر روان شناسی

تحقیق كاركردهای مناسب شهری، تركیب و ادغام آنها با فضاهای اصلی مورد نیاز كودكان از نظر روان شناسی تحقیق كاركردهای مناسب شهری، تركیب و ادغام آنها با فضاهای اصلی مورد نیاز كودكان از نظر روان شناسی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 26 KB

تعداد صفحات : 54

بازدیدها : 199

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

كاركردهای مناسب شهری، تركیب و ادغام آنها با فضاهای اصلی مورد نیاز كودكان از نظر روان شناسی

كاركردهای مناسب شهری، تركیب و ادغام آنها با فضاهای اصلی مورد نیاز كودكان از نظر روان شناسی

بررسی ابعاد، استانداردها و چگونگی تعیین برنامه ریزی فیزیكی:

تعیین برنامه ریزی كالبدی و سایت:

برنامه ریزی كالبدی مركز مورد نظر مبتنی بر جهات سه گانه زیر است:

الف- استانداردها و معیارهای مربوطه

تازه بودن زاویه نگرش طرح هایی از قبیل پروژه كنونی از یك سو و ویژگی تركیبی این گونه پروژه ها (كه در دل خود، طیفی از عناصر و كاركردهای مختلف از قبیل اداری، آموزشی، مسكونی و… را دارند) از سوی دیگر، باعث گردیده تا در دل مراجع مطرح ساختمان سازی موجود، استانداردها و ضوابطی كه دقیقاً مجموعه هایی این چنین را مد نظر قرار داده باشند، وجود نداشته باشد.

بنابراین، كوشش شده است، از این رهگذر، استانداردها و یا معیارهایی را كه در قالب هر یك از اجزاء طرح، مقرر و یا توصیه شده، مورد توجه قرار گیرد. هر فضا استانداردهای خاص خود را دارا می باشند كه ضمن انطباق با ویژگی های پروژه حاضر مورد استفاده قرار می گیرند.

ب- زوایای خاص و نوین مورد توجه پروژه:

پیش بینی مجتمع بزرگ شبانه روزی برای بچه های خیابان و ادغام آن با سایر عناصر آموزشی، اداری، فرهنگی، ویژگی منحصر به فرد پروژه حاضر است كه قبلاً در ایران مورد تجربه قرار نگرفته غیر از دو یا سه نمونه تز در دانشگاههای كشور و این رساله می‌كوشد تا آن را به صورت یك «تز» و نظریه ارائه دهد. نظریه ای كه ما به ازاء كالبدی و معمارانه یك دیدگاه جدید روان شناسی و جامعه‌شناسی می باشد.

بر مبنای این دیدگاه، می باید زندگی این كانون را تا حد امكان به زندگی نوجوانان عادی نزدیك ساخت و محیط و مكان زندگانی آنان را به شكلی كارآ و اصولی با فضاهای مورد استفاده همگان پیوند داد.

پروژه حاضر تلاش دارد تا با گزینش كاركردهای مناسب شهری، تركیب و ادغام شایسته آنها با فضاهای اصلی مورد نیاز كودكان این مركز دیدگاه روان شناسی جامعه شناسی فوق، در قالب طراحی معمارانه، جامعه عمل بپوشاند.

ج- محدودیت ها و امكانات زمین:

محدودیت ها و امكانات زمین پروژه از قبیل: وسعت، موقعیت، ویژگی های توپوگرافی، عوامل همجوار و… از دیگر عوامل موثر بر چند و چون شیوه اختصاص اراضی به كاربری های مختلف مورد نیاز می باشد.

بطور كلی فضاهای مورد نیاز با توجه به تحقیقات انجام شده از سازمان بهزیستی كشور، افراد ذیصلاح و دست اندر كاران این مسئله و نیاز اصلی این كودكان بشرح زیر در نظر گرفته شد:

1- ساختمان اداری،2- خوابگاهها، 3- ساختمان اجتماعات، 4- ساختمان آموزشی، 5- ساختمان كارگاهها، 6- غرفه‌های فروش، 7- فضاهای سبز ورزشی، 8- نگهبانی، كه به ترتیب به چگونگی ریختن برنامه فیزیكی هر یك خواهیم پرداخت.

1-1-6- ساختمان اداری

اگرچه مجموعه به منظور حمایت و خدمات به بچه های خیابانی، كارآئی یافتن، شكوفائی روحی و مسئولیت پذیری آنان طراحی شده است و قسمتی از فعالیتهای مجموعه می تواند توسط خود بچه ها انجام گیرد، وجود كادر اداری و مجرب برای كنترل، برنامه ریزی، مراقبت و برقراری روابط داخلی و نگهداری مجموعه ضروری به نظر می رسد.

فضاهای اداری در برگیرنده تمام فعالیتهایی است كه جهت مدیریت و بروكراسی اداری، قسمت روانشناسی و مددكاری و در این مركز بخش پزشكی (كه در طبقه دوم اداری است) به كار می‌روند.

...

بخش خوابگاهها

كلیاتی از ویژگی‌های فضاهای مسكونی:

در مجتمع حاضر، منظور از فضاهای مسكونی، خانه‌ها یا واحدهای اقامتی كودكان می‌باشند كه كاربری اصلی مجتمع را تشكیل می‌دهند. در این پروژه، طراحی مسكن مورد نیاز از دو جهت مورد توجه واقع شده است:

نخست، از آن جهت كه این واحدهای مسكونی می‌باید به تبعیت از برنامه‌ریزی زندگی مجتمع، حتی‌الامكان تداعی كننده یك خانه و منزل معمولی باشد، به نحوی كه هر كودك احساس حضور در خانه و خانواده خود را داشته باشد. بنابراین، واحدهای مسكونی می‌باید ویژگیهای كالبدی خاص خود را دارا باشد.

دوم، از آن نظر كه، مجموعه مسكونی می‌باید برای كودكان استفاده كننده احساس بافت مسكونی معمولی را ایجاد كند، نه احساس تكرار و یكنواختی بلوك‌های مسكونی تیپ خوابگاه مانند را (از نوع تعاونی‌های مسكن و خانه‌های سازمانی). خصوصیات كلیدی فوق، باعث می‌شود تا به یك اصل بسیار مهم كه امروزه در شهرسازی نوین (به ویژه پس از گذر از دوران مدرن گرایی)، مورد عنایت واقع شده، دقت شود و آن، اصل هویت و نشان‌مندی است. رعایت این اصل سبب می‌گردد، تا به پیروی از تجربیات شهرهای گذشته، گوشه و كنار هر یك از فضاهای شهری و به ویژه حوزه‌های مسكونی، از یكدیگر متفاوت گردد و در سایه همین تفاوت‌ها و نشانه‌ها هر فرد (در اینجا هر كودك كانون؛) نسبت به محیط زندگی خود احساس بهتری از تعلق و در نهایت هویت داشته باشد.

در اینجا لازم است تعریف دقیق‌تری از مسكن ارائه شود. مسكنی كه تا به حال مطرح بوده همیشه محل جای دادن و پذیرفتن كانون گرم و پر مهر خانواده بوده است؛ خانواده‌ای كه معمولاً از سرپرست خانواده یعنی پدر، مادر و فرزندان تشكیل می‌شود؛ حتی در برخی از خانواده‌ها پدربزرگ و مادربزرگ خانواده نیز جزء افراد خانواده محسوب می‌گردند، ولی چیزی كه در اینجا تحت عنوان یك خانواده ارائه می‌شود، نیاز به تعریف جدیدی دارد. خانواده از یك مربی به عنوان سرپرست دایم خانواده و نیز تعدادی كودك كه در سنین بین 12 تا 18 می‌باشند، تشكیل شده است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید