تحقیق تاثیر توسعه توریسم و گردشگری از نظر روابط بین الملل

تحقیق تاثیر توسعه توریسم و گردشگری از نظر روابط بین الملل تحقیق تاثیر توسعه توریسم و گردشگری از نظر روابط بین الملل

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 109 KB

تعداد صفحات : 88

بازدیدها : 218

برچسبها : تحقیق توسعه توریسم گردشگری روابط بین الملل

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی نقش و تاثیرات توسعه گردشگری و توریسم از نظر روابط بین الملل

یکی از مهمترین اهداف این تحقیق ارزیابی و تحلیل تأثیرات مثبت توسعه توریسم (گردشگری) در ایران از نظر روابط بین الملل است

مقدمه

اهمیت صنعت گردشگری تنها در بعد اقتصادی آن خلاصه نمی شود. ابعاد فرهنگی، اجتماعی و پیامدهای سیاسی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و تأثیر مثبت این صنعت در موضوعاتی چون محافظت از میراث فرهنگی، پیشگری از تروریسم، اشتغال زایی، تعاملات فرهنگی با دیگر جوامع و در پی آن بحث گفتگو تمدنها، بخوبی نمایان است.

این مهم زمانی به وقوع خواهد پیوست که برنامه ریزیها مدون و کلان، مدیریت صحیح در برنامه ریزیهای جهانگردی، سیاستگذاری درست و هوشمندانه جهت مقابله با چالش در پیش رو و استفاده از فرصت های متنوعی که این صنعت در حوزه های مختلف در کشور ایجاد می کند و نیز با استفاده از نقد و بررسی چالش های اصلی برنامه های توسعه و عمران پنج ساله اوّل تا چهارم در راستای توسعه پایدار و پویا، کسب پرستیژ (اعتبار) میان دیگر کشورها، نمایاندن چهره واقعی ایران پس از اقلاب به جهانیان و تغییر دیدگاه و نگرش آنان نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد.

طرح موضوع (بیان مسئله)

در حوزه سیاست و روابط بین الملل مسائل مختلفی مورد بررسی و ارزیابی کارشناسان و دانشجویان این رشته قرار گرفته است، از بررسی موردی کشورهای مختلف جهان گرفته و تعاملات آن کشورها در سطح منطقه و بین الملل تا بررسی مسائلی چون منافع ملی، جهانی شدن، امنیت و... در میان رساله ها و کتب مختلفی که دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین الملل ارائه می دهند بندرت به مقوله گردشگری بر می خوریم.

اهمیت موضوع و ضرورت آن

اهمیت موضوع مورد بحث را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

در ابتدا پاسخ به سئوالات اصلی این تحقیق و آن اینکه گردشگری و توسعه آن سبب گسترش تعاملات بین جوامع (ایران و جهان) خواهد شد یا خیر و تلاش جهت بررسی آن از نظر روابط بین الملل. آنگاه با استفاده از منابع مورد نظر به تحلیل توصیفی و شرح مسئله می پردازیم که در این راستا به مقایسه سیاست های صورت گرفته در خصوص صنعت گردشگری در برنامه های عمرانی کشور می پردازیم و با ارزیابی و تحلیل سعی بر بیان نقاط قوت و ضعف این برنامه ها داریم و نیز به ارائه راهکار و پیشنهاد جهت ارتقای این صنعت عظیم می پردازیم.

بررسی و تحلیل ویژگیهای کشور ایران از دیدگاه سیاسی و گردشگری

ویژگیهای طبیعت ایران

کشور ایران در نیمکره شمالی از سطح کره زمین بین 25 تا 40 درجه عرض شمالی از خط استوا و بین 44 و 5/63 درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است. موقعیت جغرافیایی ایران نشان می دهد که تمام خاک ایران در منطقه معتدل کره زمین واقع شده و از انجائیکه موقعیت ریاضی یک کشور بر روی کره زمین، یعنی دوری یا نزدیکی آن کشور از خط استوا یکی از عوامل تعیین کننده وضع آب و هوایی کشور است از این رو در این عرض جغرافیایی ایران فاقد آب و هوای سرد که معمولاً در عرض های بلند است می باشد و اگر در برخی از نقاط ایران هوای زمستانی سرد دیده می شود بیشتر به علت ارتفاع زیاد از سطح دریاست، نه عرض جغرافیایی.

ایران از اقیانوس ها و دریا های بزرگ دوراست، ولی از دو سمت شمال و جنوب با دریا ارتباط دارد. از سوی شمال با دریای خزر که دریایی بسته است (بزرگترین دریاچه جهان) و هیچگونه ارتباطی با اقیانوس ها و دریا ها ندارد. مجاور است. وجود دریای خزر در شمال کشور سبب شده است استانهای ساحلی که بین کوههای البرز از یک طرف و دریای از طرف دیگر محصور باشند، و کاملاً تحت تأثیر و نفوذ بادهای مرطوب دریای خزر قرار بگیرند. بطوریکه میزان رطوبت سالانه سبب شده که پوشش گیاهی در این نواحی بسیار انبوه گردد و مناطق جنگلی کشور را شکل دهند. حال آنکه در مناطق جنوبی کشور به علت دسترسی به خلیج فارس و دریای عمان آب و هوایی گرم و مرطوب را ایجاد کرده است که رطوبت زیاد آن بخصوص در تابستان گاه غیر قابل تحمل است.

مناطق کوهستانی ایران

نیمی از مساحت ایران کوهستانی است و نیمی دیگر مسحت آن خود به دور قسمت بیابانی و جلگه های حاصلخیز که مستعد کشاورزی هستند تقسیم می گردند. بیشترین قسمت های نواحی کوهستانی از دو قوس بزرگ موهستانی تشکیل شده است که یکی در شمال به شکل نواری از آذربایجان تا افغانستان کشیده شده و تمامی نواحی جنوب دریای خزر را در بر دارد. قوس دیگر این کوهستان از آذربایجان بصورت بر هم نشسته کشیده شده است و تمام غرب و جنوب کشور را به شکل دیواری بلند و مرتفع در بر می گیرد.

جاذبه های گردشگری و سیاحتی در ایران

تمدن کهن ایران و موقعیت جغرافیایی آن جاذبه های متنوعی را ایجاد نموده است که قادر است نظر گردشگران داخلی و بخصوص خارجی را تامین کند. از این رو می توان جاذبه های توریستی ایران را به سه بخش عمده تقسیم کرد که عبادتند از جاذبه های طبیعی، جاذبه های فرهنگی و هنری و جاذبه های مذهبی.

جاذبه های طبیعی ایران

جاذبه های طبیعی ایران که به علت موقعیت جغرافیایی آن می باشد وجود رشته کوههای البرز درشمال و شمال غربی و رشته کوه زاگرس در غرب کشور وجود دارد بیابان های واقعی درمرکز ایران وخصایص زیبای بیابانهای ایران، جلگه های حاصلخیز و تماشایی دشت ناز، دشت مغان، دشت ارژن، جنگلهای سرسبز و دیدنی سیسنگان، پارک ملی گلستان، پارک جنگلی نور، وجود انواع آب معدنی سرین اردبیل، محلات، دردامنه های البرز که شفابخش می باشند که به دلیل آتشفشان های غیر فعال سهند و سبلان می باشند وجود قلل مرتفع دماوند، سبلان که برای کوهنوردان ایرانی و خارجی بسیار جذاب است، انواع غارهای باستانی که غالبا در لرستان می باشند و غارهای تفریحی از جمله غار علیصدر همدان که بزرگترین غار آبی جهان است، رودخانه های پر آب مانند کارون، زاینده رود و... و مردابها و تالابهای بزرگ و دیدنی مانند مرداب انزلی که زیستگاه بزرگ طبیعی گونه های مختلف جانوری است و پناهگاه پرندگان مهاجر می باشد که از اهمیت بین المللی برخوردار است...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید