مقاله وقایع تاریخی مهم كرمانشاه و صفویه

مقاله وقایع تاریخی مهم كرمانشاه و صفویه مقاله وقایع تاریخی مهم كرمانشاه و صفویه

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 16 KB

تعداد صفحات : 18

بازدیدها : 204

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

مقاله وقایع تاریخی مهم كرمانشاه و صفویه

مقاله وقایع تاریخی مهم كرمانشاه و صفویه

فهرست:

صفویان

وقایع تاریخی مهم كرمانشاه

تاریخچه كرمانشاه در عهد صفویه

بنای پل آجری كرمانشاه در عهد صفویه

نگاهی بر كرمانشاه و صفویان

======================

صفویان

صفویان یکی از سلسله‌های پادشاهی ایران بودند که در قرن دهم بر ایران فرمانروایی می‌‌کردند.در سال ۹۰۷ ه.ق شاه اسماعیل با غلبه بر مخالفان و دشمنان داخلی به قدرت رسید و رسما تاجگذاری کرد. وی برای تقویت سپاه ایران نیرویی بنام قزلباش به وجود آورد که شامل ۷ ایل قزلباش به نامهای استاجلو، شاملو، تکلو، روملو، ذوالقدر،‌قاجار و افشار بودند. وی پس از آن عزم بغداد کرد و با تصرف بغداد دودمان آق قویونلوها و قراقویونلوها را بر انداخت و سپس به خراسان رفت و محمد خان شیبانی را سرکوب کرد. سلطان سلیم عثمانی که خود را خلیفه مسلمین می‌‌خواند،‌تحمل وجود یک کشور بزرگ، مستقل و قدرتمند که پیرو مذهب شیعه بود را در همسایگی خود نداشت. وی با سپاهی عظیم در سال ۹۲۰ قمری به آذربایجان حمله کرد و شاه اسماعیل به مقابله با وی شتافت. سپاه ایران و عثمانی در دشتی بنام چالدران روبروی یکدیگر قرار گرفتند. عثمانی‌ها با داشتن سلاح آتشین بطور کامل بر ایران برتری داشتند و پس از شروع جنگ، نیروهای پیاده نظام به محاصره قوای عثمانی در می‌‌آیند. سواره نظامها هرچند به راحتی می‌توانستند عقب نشینی کنند ولی عزم بر نجات پیاده نظام می‌کنند و تنها راه حل برای نجات آن‌ها را در متوقف کردن پیشروی سپاه عثمانی و خاموش کردن آتش توپخانه آن‌ها می‌بینند، پس تصمیم می‌‌گیرند که برای حفظ پیاده نظام به یک عملیاتی انتحاری دست بزنند. قزلباشهای سواره با کندن زره‌های خود آرایش حمله می‌‌گیرند و به قلب سپاه سلطان سلیمان عثمانی یورش می‌‌برند و آن‌ها را که در خیال یک پیروزی آسان بودند را غافل گیر می‌کنند سپس خود را به توپخانه رسانده و دست به قتل عام سربازان عثمانی می‌‌زنند و خود نیز در این راه جان می‌‌بازند.‌ایران بخاطر نداشتن سلاح آتشین شکست می‌‌خورد.

...

با شكل گیری حكومت ها ، این خطه نیز یكی از مراكز مادی محسوب می شده است كه از این دوره یادمان هایی با ارزش چون دژ گودین در كنگاور برجای مانده است . در این دوره كرمانشاه یكی از شاهراهای حیاتی ایران بوده و جاده اكباتان به بابل از این استان عبور می كرده است .

در دوره هخامنشی با عبور جاده شاهی كه یك رشته آن اكباتان را به بابل وصل می كرد بر رونق و آبادانی این منطقه افزوده شد . پس از انقراض هخامنشیان ، در دوره سلوكی مناطقی از كرمانشاه چون بیستون و دینور محل حضور كلنی های یونانی بوده ولی دیری نپائید كه اشكانیان آنان را شكست داده و در این منطقه حضور پیدا كردند. نقش برجسته‌های اشكانی در بیستون بیانگر این موضوع است. در این دوره بیستون یكی از مراكز مهم دوره اشكانی محسوب می شده است.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید