دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 20 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 163
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقالةبررسی عوامل بی قید سازی افراد
فهرست:
دو ملاك در ارزیابى شخصیت انسانهای بی قید
خانواده و پیشگیری از بی قید شدن
نظریة روانشناسان در ارتباط با افراد بی قید
انواع پیشگیری بی قید بارآمدن
شیوه های پیشگیری
شدت تماس با دیگران
سن تماس با دیگران
بخشهایی از متن:
دو ملاك در ارزیابى شخصیت انسانهای بی قید
- انحراف اجتماعی و بی قیدی
انحراف در یك معنای عام، شامل هر نوع كنشی است كه با هنجارهای پذیرفته شده یك جامعه همنوایی ندارد، بلكه آنها را نقض میكند. جامعه شناسان به دنبال انحرافاتی هستند كه اكثریت اعضای جامعه آن را به صورت عام محكوم میكنند. به بیان دیگر آن دسته از نقض هنجارها را مورد بررسی قرار میدهند كه در نظر عده زیادی از مردم گناه و خطا شمرده میشود.
بنابراین هر انحرافی دارای دو عنصر اساسی و جوهری به نام «كنش» و نیز «شكستن هنجار مورد قبول جامعه» است. البته انحراف به مفهوم جامعه شناختی آن، یك امر نسبی است، یعنی زمانی یك فعل انحراف محسوب میگردد كه در دیدگاه اكثریت اعضای آن جامعه نابهنجار تلقی شود. هنگامی كه این هنجار شكسته می شود انسان دچار بی قیدی نسبت به جامعه ؛ خانواده، دوستان و اطرافیان می شود.
گرچه ممكن است آن رفتار در نزد اعضای یك جامعه دیگر، بهنجار شمرده شود. در این صورت طبیعی است كه تعریف و محدوده انحراف، از یك زمان به زمان دیگر و از یك گروه و یك جامعه به گروه و جامعه ای دیگر متفاوت باشد. از این رو شكلهای متفاوت كجروی بر حسب نوع واكنش جامعه نیز در دستههای كاملاً متفاوت قرار میگیرد. برای نمونه واكنشهای حاكی از عدم تأیید، شكلها و درجات كاملاً متفاوت و گوناگونی به خود میپذیرد و دامنه این قبیل واكنشها، مواردی نظیر بی قیدی، بی اعتنایی و روبرگردانی تا اظهار خشم، ابراز تنفر، طرد، محروم كردن از حقوق اجتماعی، نكوهش زبانی، تنبیه بدنی، بازداشت، جریمه، حبس و … را در برمیگیرد.
...
شیوه های پیشگیری
برای پیشگیری از بی قید و منحرف شدن افراد شیوههای متفاوتی از سوی صاحبنظران بیان شده است كه در اینجا به بعضی از مهمترین آنها اشاره میكنیم:
الف) آموزش مدار (یادگیری)
یكی از شیوههای پیشگیری كه از دیرباز بین اندیشمندان مطرح بوده و اكنون نیز طرفدارانی دارد؛ مبتنی بر این نظریه است كه افراد، انواع رفتارها را در كنش با دیگران فرا میگیرند. این دیدگاه برای رفتار فرد، خواه هنجارمند یا انحرافی، هیچ منشأ ارثی یا ژنتیكی و یا فیزیولوژیكی قائل نمیباشد، بلكه بیان میدارد كه فرد در تعامل با دیگران یك سلسله ارزشها، هنجارها و رفتارها را یاد گرفته و میپذیرد. بر اساس این دیدگاه بعضی معتقد بودند اگر در یك جامعه تعلیم و تربیت همگانی شود، در واقع به تدریج راه انجام رفتارهای انحرافی مسدود میشود، «ویكتور هوگو» در این زمینه اظهار میدارد: «یك مدرسه باز كنید، در یك زندان بسته میشود.» نظریه «انتقال فرهنگی» بر یادگیری و آموزش تأكید دارد. در این نظریه بیان میشود كه همنوایان كسانی هستند كه در اثر ارتباط با افراد سازگار، هنجارها و ارزشهای فرهنگی مورد قبول آنها را فراگرفته، بر اساس آنها عمل كنند و در مقابل، منحرفان كسانی هستند كه با افراد كجرو در ارتباط بوده و به شدت از آنها تأثیر میپذیرند؛ به جهت همین تأثیر پذیری است كه رهبران دینی، پیروان خود را از ارتباط و معاشرت با افراد منحرف و بزهكار باز میدارند.
خرید و دانلود آنی فایل