مقاله گذر بین مد پیوسته و ناپیوسته

مقاله گذر بین مد پیوسته و ناپیوسته مقاله گذر بین مد پیوسته و ناپیوسته

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 40 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 192

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

مقاله گذر بین مد پیوسته و ناپیوسته در 28 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله گذر بین مد پیوسته و ناپیوسته در 28 صفحه ورد قابل ویرایش 

گذر بین مد پیوسته و ناپیوسته

در شكل ( 5-4) (الف ) و (ب ) ، خطوط پرنشاندهنده جریان های اولیه و ثانویه در مد ناپیوسته است . جریان اولیه از مقدار صفر به شكل مثلثی شروع به زیاد شدن می كند تا سطح Ip (نقطه B ) در پایان دوره روشنای ترانزیستور (شكل 5-4 الف ) .

در لبه خاموش شدن سویچ جریان اولیه كه به IP1 رسیده است به ثانیویه منتقل می شود (نقطه H ) كه  تازمانیكه سردات دار ثانیویه مثبت است در طی خاموش بودن سویچ جریان ثانویه كه با نسبت  بطور خطی نزول می كند كه Ls  اندركتانس ثانیویه است و برابر  .

این جریان در نقطه I به صفر می رسد . یك زمان مرده Tdt   قبل از شروع دوره روشنایی بعدی در نقطه F بوجود می آید . همه انرژی ذخیره شده در اولیه اكنون قبل تز شروع سویچ در دوره بعد ( ثانویه منتقل شده است ) .مقدار متوسط یا DC جریان خروجی برابر متوسط مثلث GHT ضرب در دیوتی سایكل Toff/t است . حال برای باقی ماندن حالت ناپیوسته ، بایستی یك زمان مرده Tdt (شكل b 5-4 ) بین صفر شدن جریان ثانویه و شروع به افزایش یافتن جریان اولیه در روشن شدن سویچ وجود داشته باشد .

اگر توان پیشتری در خروجی مورد نیاز باشد ( با كاهش Ro ) ، طبق رابطه زیر Too بایستی افزایش یابد تا ولتاژ خروجی ثابت بماند.

 

با افزایش Ton ( در Vdc   ثابت ) ، شیب جریان اولیه ثابت می ماند و پیك جریان همانطور كه در شكل (الف 5-4) نشان داده شده است از مقدار B به d می رسد مقدار پیك جریان ثانویه (= ) در شكل (5-4 ب ) از H به k فزایش می یابد و در زمان دیرتری شروع می شود ( از G به J ) .

برای ثابت ماندن ولتاژ خروجی بوسیله حلقه كنترل ، شیب ثانویها ثابت می ماند و نقطه ای كه جریان ثانویه می شود به زمان روشن شدن بعدی نزدیكتر می شود كه نتیجتا باعث كاهش زمان Tdt     می شود و اگر Tdt       به صفر برسد به نقطه پایان مد ناپیوسته می رسیم . همچنین با كاهش VIN   و توان ثابت خروجی ،Ton بایستی افزایش یابد و در نتیجه Tdt   كاهش می یابد .

توجه شود تا زمانیكه مدار در مد ناپیوسته كار می كند و یك زمان مرده Tdt  وجود دارد زیاد شدن زمان روشنایی سویچ ، افزایش وسعت جریان مثلثی اولیه را بدنبال دارد و نیز سطح جریان ثانویه از GHI به JKL تغییر می كند.

از آنجایی كه جریان DC خروجی ، متوسط جریان مثلثی ثانویه ضرب در ویوتی سایكل می باشد آنگاه با افزایش زمان روشن ، جریان ثانویه بیشتری برای بار در دسترس خواهد بود . وقتی كه زنان مرده از بین رفت ، هرگونه افزایشی در جریان بار به افزایش زمان Ton و كاهش Toff نیاز دارد تا اینكه انتهای جریان ثانویه نتواند بیشتر به راست كشیده شود جریان ثانویه از نقطه عقبتر J و نقطه بالاتر K ، شروع می شود (شكل 5-4) ب .

سپس در نقطه شروع بعدی زمان روشن سویج (F در شكل (5-4) الف ) یا L در شكل (5-4) ب ) همچنان جریان یا انرژی مشابه از ثانویه به خارج منتقل می شود.

اكنون لبه شروع جریان اولیه یك برش خواهد داشت . حلقه فیربك می كوشد برای تامین كردن جریان مورد نیاز روشنایی را به بعد از J طول بدهد .

حال با پایان یافتن زمان خاموش ، جریان ثانوی در انتهای این زمان مقدار غیرصفر خواهد دانست و از اینجا می توان  گفت كه پرش جریان در آغاز مرحله بعد بیشتر می شود .

- روش سیم بندی جدگانه [1]

2- سیم بندی انباشته یا روی هم .

كه هركدام خصوصیات مربوط به خود را دارند از سیم بندی جداگانه ، ترتیب سیم بندیها اختیاری است ، طوری كه خروجی با جریان بالاتر را می توانیم نزدیك اولیه قرار دهیم و به این طریق انرژی تلف شده از اندوكتانس نشستی را كاهش دهیم اما معایب این روش عبارتند از :اولا در بازكم خروجی به علت Peale charging رگولاسیون كمی خواهیم داشت ، دوما هزینه ساخت ترانس به این روش بیشتر است . سوماپین های بوبین بیشتری مورد نیاز است .

روش سیم بندی روی هم كه در شكل ( 4-4 ب ) نشان داده شده است ، رگولاسیون پیوندی را بهتر می كند و نیز هزینه ساخت كمتری دارد. اما به دلیل اینكه ولتاژ خروجی پایین تر را بالاتر را می توان در نزدیك ترین فاصله با اولیه قرار داد، دار كاهش اندوكتاتس نشستی خروجی با جریان بالاتر، انعطاف پذیر نیست .

از آنجا كه تكنیك سیم بندی روی هم رگولاسیون پیوندی بهتری را ارائه می دهند. مانیز از این تفكیك بهره می گیریم و چون خروجی سه ولت جریان بیشتری راحمل می كند آن را در نزدیكترین فاصله با سیم پیچ اولیه قرار می دهیم ، هرچه سیم پیچی كوبل بیشتری داشته باشد رگولاسیون پیوندی وضعیت بهتری پیدا می كند . برای كاهش اندوكتانس پراكندگی و اثرات سوء آن كه در بخش ذكر شد . سیم پیچ های خروجی را به كمك رشته سیم های موازی ، كنارهم بگونه ای می پیچیم كه كل سطح بو بین را بپوسانند.

در این پروژه ، سیم پیچ 3 ولت ، جریان همه خروجیها را حمل می كند. كل جریان RMS خروجی عبارتست از :

IRMST=IRMS3+IRMS6+IRMS12

رابطه فوق یك فرض ساده كننده است و هنگامی كاملا درست است كه جریان ها همشكل باشند . طبق محاسبات انجام شده برای سیم پیچ اولیه سیم با قطر mm 15/0 و تعداد دور 98 وبرای سیم پیچ باباس از همان سیم با 4 رشته موازی و تعداد دور 11 استفاده شده است . در ثانویه از سیم mm 25/0 برای همه خروجیها استفاده شده است . برای 3 ولت 4 رشته موازی ، برای 5 ولت 3 رشته موازی ، برای 12 ولت 1 رشته بكار رفته است .

 


 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید