مقاله بررسی عوامل مؤثر بر مهاجرت نخبگان

مقاله بررسی عوامل مؤثر بر مهاجرت نخبگان مقاله بررسی عوامل مؤثر بر مهاجرت نخبگان

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 65 KB

تعداد صفحات : 12

بازدیدها : 224

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی عوامل مؤثر بر مهاجرت نخبگان در 12 صفحه ود قابل ویرایش

مقاله بررسی عوامل مؤثر بر مهاجرت نخبگان در 12 صفحه ود قابل ویرایش 

 

 

موضوع تحقیق: عوامل موثر بر مهاجرت نخبگان در 10 سال گذشته

متغیر مستقل در این موضوع عوامل موثر است كه درباره این عوامل بحث خواهد شد.

متغیر وابسته: مهاجرت نخبگان

متغیر كنترل: 10 سال گذشته

متغیرهای تعدیل كننده: جنس: سن، مدرك تحصیلی

از آنجائیكه پرسشنامه داریم و مقادیر كمی است نوع مقیاس فاصله ای می باشد و بنابراین متغیرها كمی و پیوسته می باشد.

 

مقدمه:

باروری، مرگ و میر و مهاجرت از مهم ترین موضوع های جمعیتی هستند كه نقش تعیین كننده ای در میزان رشد و ساخت سنی و جنسی ژئوپلیتیك انسانی هر جامعه دارند . در این راستا، پدیده مهاجرت یكی از عوامل اساسی تغییرات در شاخص ها و اولویت های ژئوپلیتیكی جمعیت بوده و در مطالعه های جمعیتی نقش اساسی را ایفا می كند، تاریخ جمعیت جوامع گویای تحرك و جابجایی انسانها از محلی به محل دیگر است كه این مسأله از اولین روزهای زندگی بشر در كره خاكی وجود داشته است.

مهاجرت یعنی فرایند رفتن از جایی به جای دیگر برای زندگی كردن و نخبگان یعنی اشخاص و گروههایی كه در نتیجه قدرتی كه به دست می آورند تاثیر به جای می گذارند كه یا به وسیله تصمیماتی كه اتخاذ می نمایند یا به وسیله ایده ها، احساسات و هیجاناتی كه به وجود می آورند در كنش تاریخی جامعه ای موثر واقع می شوند.

پدیده مهاجرت یا كوچیدن برای اقامت از شهر یا كشوری به شهر یا كشور دیگر یكی از عوامل اساسی تغییرات در شاخص های جمعیت بوده است.

یكی از انواع مهاجرت كوچیدن افراد نخبه و ممتاز و برگزیده از كشور خود به كشور دیگر است.

عواملی كه تاثیر گذار بر این مهاجرت هستند فضای سیاسی و فرهنگی مسائل اقتصادی و مالی، نبود مدیریت صحیح در كشور، كمبود امكانات لازم برای فعالیت های سیاسی، فرهنگی و علمی، شركت ندادن نخبگان در كنفرانسهای بین المللی، علمی و تحقیقاتی در سایر كشورها.

البته نمی توان از نظر دور داشت كه مهاجرت یكی از خصوصیات ذاتی انسان است. در تحلیلی به رساله فرار مغزها، اداره كل امور فرهنگی ایران خارج از كشور آمده در پژوهشی كه در مورد 61 كشور كمتر توسعه یافته انجام شده بیشترین نرخ مهاجرت مربوط به افراد با تحصیلات عالی بوده است.

«نتیجه گیری»

با تجزیه و تحلیل كامل این مسأله در می یابیم فضای بسته سیاسی و فرهنگی، مسائل اقتصادی و مالی، نبود مدیریت صحیح در كشور نبود امكانات لازم برای فعالیت های سیاسی، فرهنگی مسائل اقتصادی و مالی، نبود مدیریت صحیح در كشور نبود امكانات لازم برای فعالیت های سیاسی،‌ فرهنگی، اقتصادی و علمی، شركت ندادن نخبگان در كنفرانسهای بین المللی، علمی و تحقیقاتی در سایر كشورها همگی به طور موثری در فرار نخبگان نقش دارند.

پیشگیری و مقابله با این معضل، مستلزم عزم ملی، درك بحران توسط شبكه مدیریت كشور، ایجاد ساز و كار مدیریتی لازم برای پیگیری مساله، تدوین راهبردها و سیاستهای مشخص و هماهنگ و انجام مقدمات مستمر و حساب شده است. در اینجا به نمونه ای از مكانیسم ها و تدابیر موردنیاز برای جلوگیری از فرار نخبگان اشاره می شود.

1- ایجاد سازمان و موسسات خاصی برای ساماندهی امور متخصصین و دانشمندان و محققان و اقدام در جهت شناسایی این افراد، رفع دغدغه ها و مسائل مبتلا به استفاده بهینه از توان علمی و تخصصی آنان.

2-   ایجاد انگیزه از طریق ارتقاء سطح دستمزدها و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب.

3-   اصلاح نظام آموزش عالی

4-   بهره برداری مفید از دانش، تجربیات علمی و توانمندی علمی، فنی و تخصصی و نیروهای متخصص و محقق

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید