دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 17 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 184
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4400 تومان
خرید این فایلمقاله گاه شماری تقویم یهود
فهرست:
گاه شماری تقویم ها
اساس تقویم ها
مبدأهای مهم تاریخی
گاه شماری تقویم یهود
ایرانیان عالمانی بس بزرگ در نجوم و ریاضیات
گاه شماری تقویم ها
سال قمری با هجرت پر برکت رسول اکرم (ص) معنا یافت و مبدأ تاریخ اسلام شد. اگر پیامبر (ص) در مکه می ماند چیزی از اسلام باقی نمی ماند، ولی سال قمری که با هجرت پیامبر مکرم اسلام متبرک شده بود، در سال 61 پس از هجرت به خون عزیزان و خاندان رسول اکرم (ص) رنگ شد و از آن پس سال قمری برای مسلمان راستین جز با اندوهی جانکاه آغاز نگشته است؛ تا کی باشد که خونخواه خون "ثارالله" بپا خیزد و جهانی را به عدل بیاراید.
تقویم، آغاز سال نو و برگزاری جشن های مختلف در میان ملل و جوامع مختلف، برخاسته از زمینه های ملی- دینی و نمودی از فرهنگ جوامع خویشند.
این تقویم ها که به مرور از جنبه های مختلف ملی- دینی در جوامع بشری پیدا شده اند؛ برخی از آنها هنوز در جوامع مختلف به حیات خود ادامه داده و هر روز که سپری می شود بنابر خصوصیاتی که دارا هستند بر اعتبار و اهمیتشان افزوده می گردد.
اما برخی دیگر از این تقویم ها به عللی متروک گشته و کمتر شخصی از وجود آنها باخبر است.
اساس تقویم ها
عموماً اساس تقویم ها یا گاهنامه ها بر مبنای چهار مبادی و خصوصیت استوار است كه عبارتند از: نجومی، ارضی، دینی، قومی و ملی.
مبدأهای مهم تاریخی
ازمبدأهای مهم تاریخی یا تقویم هایی كه در میان اكثر اقوام و ملل جهان تا به امروز مطرح بوده اند می توان به تقویم های ذیل اشاره کرد:
تقویم های چینی، مصری، عبری (یهودی)، مسیحی، هندو و اسلامی.
گاه شماری تقویم یهود
چنانچه مشهود است اکثر مبادی تقویم ها و گاه شمارها متکی بر دین است. چنان كه اقوام یهود كه از قدیمی ترین اقوام موحد و متدین بشمار می روند، تاریخ خود را بر مبدأ پیدایش بشر بر اساس اخبار تورات به طور اعم و در حالاتی اخص ظهور حضرت موسی(ع) و نزول تورات و صدور «ده فرمان» حساب می کنند و یا این كه در عالم مسیحیت، مسیحیان؛ تولد حضرت عیسی مسیح (ع) را مبدأ تاریخ خویش قرار داده اند و در تقویم های شرق آسیا ظهور كنفوسیوس، بودا، برهما و امثال آن برای طرفدارانشان مبدأ تاریخ است.
...
خرید و دانلود آنی فایل