مقاله حكومت اسلامی و انحرافات اجتماعی

مقاله حكومت اسلامی و انحرافات اجتماعی مقاله حكومت اسلامی و انحرافات اجتماعی

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 36

بازدیدها : 195

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله حكومت اسلامی و انحرافات اجتماعی

مقاله حكومت اسلامی و انحرافات اجتماعی

فهرست:

چكیده:

با توجه به فلسفه سیاست، هدف از تشكیل حكومت اسلامی چیست

تكثر گرایی در عدالت

منابع


چكیده:

در باب «حكومت اسلامی و انحرافات اجتماعی» گفتگویی با جناب دكتر محمدجواد ارسطا انجام گرفت، ایشان با محوری خواندن عدالت در ساختار اساسی حكومت‏ها، عدم توفیق آنها در تحقق عدالت را مورد بررسی قرار دادند. از نظر ایشان قطع جوامع بشری از دامن وحی و تمسك صرف به تجربه بشری، مهمترین عامل در عدم اجرای عدالت است. لذا تنها راه برای تحقق عدالت و قطع هر گونه ظلم و فساد؛ بهره گیری از قوانین الهی و حاكمیت مجری عادل است، كه در ساختار حكومت اسلامی جلوه می‏كند. (البته حد اعلای چنین حكومتی در زمان ظهور منجی عالم محقق خواهد شد).

و در انتهای مصاحبه به  بیان شرایط حاكمان جامعه اسلامی از قبیل: ساده زیستی، صداقت، مدیریت قوی، مردم مداری و … پرداختند.

 واژگان كلیدی:

اسلام، حكومت، عدالت، حاكم، ظلم، انحراف

حجت الاسلام والمسلمین دكتر محمد جواد ارسطا، مدرس حوزه و دانشگاه، دارای مدرك دكترای حقوق خصوصی، مؤلف چندین جلد كتاب اعم از ترجمه و تألیف، بیش از بیست عنوان مقاله در مجلات و فصلنامه‏های علمی و مسلط به زبان انگلیسی و عربی می‏باشند.

...

تكثر گرایی در عدالت

انسان ‏هابا اعتماد بر تجربه در تشخیص مصادیق عدالت و راه وصول به آن دچار اشتباهات فراوانی گشته اند. به همین دلیل به تجربه‏های گوناگونی دست یازیده اند و اشكال مختلف حكومتی را پدید آورده اند، به امید اینكه به عدالت دست یابند. به عنوان نمونه هدف هیتلر از تشكیل حكومت نازیسم، برپایی عدالت بود. وی پس از تقسیم نژادها به برتر و ضعیف، بر پایی عدالت را در حاكمیت نژاد برتر و حذف نژاد ضعیف می‏دید و یا كمونیست‏ها، راه رسیدن به عدالت را در حذف كامل دین از جامعه قلمداد كردند به همین دلیل زندگی را مبتنی بر اصالت ماده پی ریزی نمودند كه البته به همین جهت با شكست مواجه شدند.

حكومت اسلامی، همانند حكومت‏های دیگر، خواستار برپایی عدالت همه جانبه است. اما با این تفاوت كه تشخیص مصادیق عدالت را به تجربة انسانی واگذار ننموده است، بلكه از عالم وحی مدد می‏جوید، تا گرفتار آزمون و خطا در تجربه نشود و صحیح‌‌‌ترین و برترین نوع حكومت را در احقاق عدالت برپا سازد.

این مسئله صراحتاً در آیات قرآن كریم و روایات مورد توجه قرار گرفته است. امام علی (ع) در این رابطه می‏فرمایند: «العدل حیاة الاحكام»، [2]عدل مایه حیات و برپایی تمامی احكام شرعی‏ است. یعنی تمام احكام شرعی بر محور عدالت استوار است، لذا هر حكمی كه از ناحیه خداوند متعال وضع می‏شود، برای تأمین عدالت می‏باشد، به این معنا كه عدالت، چشمه حیاتی است كه در احكام شرعی جریان دارد. به همین دلیل، در دعوت پیامبر اكرم(ص) نه تنها همه ابعاد انسانی مورد توجه قرار گرفته است، بلكه احكام صادر شده، با طبع انسان نیز مغایرت نداشته و مطابق با ذات انسان می‏باشد.


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید