روش تحقیق بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با رضایت شغلی معملین مقطع راهنمائی شهید کسائیان و شهید دانشجو( نیشابور )

روش تحقیق بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با رضایت شغلی معملین مقطع راهنمائی شهید کسائیان و شهید دانشجو( نیشابور ) روش تحقیق بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با رضایت شغلی معملین مقطع راهنمائی شهید کسائیان و شهید دانشجو( نیشابور )

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 178 KB

تعداد صفحات : 20

بازدیدها : 421

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

روش تحقیق بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با رضایت شغلی معملین مقطع راهنمائی شهید کسائیان و شهید دانشجو( نیشابور ) در 20 صفحه ورد قابل ویرایش

روش تحقیق بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با رضایت شغلی معملین مقطع راهنمائی شهید کسائیان و شهید دانشجو( نیشابور ) در 20 صفحه ورد قابل ویرایش 

فهرست مطالب  :

 

فصل اول – کلیات تحقیق   ................................................................ 1-5

فصل دوم – ادبیات تحقیق .................................................................. 6-9

فصل سوم – روش تحقیق...................................................................... 10

فصل چهارم – تجزیه و تحلیل آماری ............................................. 11-16

فصل پنجم – نتیجه گیری ...................................................................... 17

منابع ................................................................................................... 18

ضمائم ................................................................................................. 19

 

چكیده طرح پژوهشی: 

 به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران از میان همه مفاهیمی كه متخصصان رفتار سازمانی، مدیریت و روانشناسان سازمان و صنعتی در موقعیت های مختلف مورد مطالعه قرار داده اند، رضایت شغلی از مهمترین زمینه های پژوهشی بوده است. اهمیت رضایت شغلی از یك سو به دلیل نقشی است كه در بهبود و پیشرفت سازمان و نیز بهداشت و سلامت نیروی كار دارد و از دگرسو، به علت آن است كه مفهوم رضایت شغلی علاوه بر تعاریف و مفهوم پردازیهای متعدد و گاه پیچیده، محل تلاقی و نیز سازه مشترك بسیاری از حوزه های علمی مانند روانشناسی، مدیریت، جامعه شناسی و حتی اقتصاد و سیاست بوده است. به همین دلیل دیدگاه ها و مفهوم سازیهای (conceptualization) متعدد و گاه متناقضی درباره آن شكل گرفته و توسعه یافته است. یكی از جدیدترین نظریه ها در این باره متعلق به ترز (2000) است. ترز (Terez) در نظریه خود تحت عنوان «جستجوی معنا در محیط كار» تلاش كرده است از دیدگاه روانشناختی عواملی را كه می تواند به محیط های كاری و سازمانی معنا بخشیده و آنها را مطلوب سازد شناخته و راه های عملی ساختن آنها را تبیین كند. مقاله حاضر سعی دارد هر یك از این عوامل را همراه با دیدگاه سایر صاحب نظران و نظریه پردازان به اختصار توصیف كند.


مقدمه:

آیا حقیقتاً چیزی در محیط كار وجود دارد كه آن را بامعنا سازد، اگر چنین است چگونه می توان آن را شناخت، احساس كرد و یا به وجود آورد، اكثر نظریه پردازان رضایت شغلی، در تلاش برای پاسخ به این گونه پرسشها به تبیین نظری رضایت شغلی و عوامل سازنده آن پرداخته اند. از جمله موخرترین این نظریه پردازان ترز (2000) است. به اعتقاد وی بیشتر مفاهیم و تبیین هایی كه در پیشینه مطالعاتی رضایت شغلی وجود دارد بر پایه: 1) دیدگاه های اولیه فرد درباره ی محیط كار 2) نظریه های گوناگون روانشناسی و مدیریت 3) فنون مبتنی بر تلقین های روان شناختی قرار دارد. اما هیچ كدام نمی تواند تبیین كنند. تمامی مولفه های پیچیده رضایت شغلی باشد بلكه چیزی بیشتری وجود دارد كه وی به آن «پروژه معنا در كار MeaNinàof workproject)) می گوید. ترز با به كارگیری روش های گوناگون پژوهشی و آماری بسیاری از جوانب ابعادی كه می تواند یك محیط كاری را بامعنا و رضایت بخش سازد، مشخص كرد. او علاوه بر استفاده از روش های مصاحبه، مشاهده و مقیاسهای سنجش رضایت شغلی از آزمودنی های خود پرسش های كلی و متعددی به عمل می آورد كه تمامی آن ها بر پایه یافتن معنا در محیط كار قرار داشت مانند: یك كار بامعنا را چگونه تعریف می كنید، آیا معنا داشتن كار و حرفه با رضایت شغلی تفاوت دارد، بامعناترین و كم معناترین تجربه كار خود را چه می دانید، چگونه می توان معنای بیشتری و بهتری در زندگی كاری ایجاد كرد. پاسخ به پرسش های بالا و داده هایی كه از روش های گوناگون پژوهشی به دست آمده، معنای تجزیه و تحلیل های ترز قرار گرفت و سرانجام به تعیین عواملی در محیط كار منجر شد كه وی آنها را «كلیدهای رضایت شغلی» نامید. به اعتقاد او هر یك از كاركنان مجموعه ای از عوامل را در اختیار دارند كه به وسیله آنها نیاز معنا بخشیدن به تجربه های شغلی خویش را برآورده می سازند. این عوامل بسیار شبیه به كلیدهایی است كه همیشه همراه خود دارند. كلیدهای اصلی می توانند احساس عمیق هدف دار بودن، خلاقیت و یافتن فرصت برای برقراری ارتباط های موثر برای یك فرد و احساس مالكیت، چالشهای متعدد و هماهنگی خوب با سازمان برای افراد دیگر، باشد. ترز در مجموع 22 كلید (عامل) اصلی رضایت شغلی را مشخص و شرایط فقدان و ایجاد هر یك را به تفصیل بیان می كند.

جستجوی معنا در محیط كار ß ترجمه و اقتباس : علی عسگری

بررسی میزان رضایت شغلی كاركنان زن شاغل در وزارت مسكن و شهرسازی در مقایسه با مردان:

هر سازمانی با نیروی انسانی ایجاد و بدون آن هیچ سازمانی قادر به ادامه حیات نخواهد بود. بنابراین شناخت نیازها، انگیزه ها، تمایلات، عوامل رضایت و عدم رضایت كارمندان نه تنها لازم است بلكه جهت اتخاذ سیاست های صحیح، راهبردی مناسب و برنامه های موثر ضروری می باشد. پژوهش حاضر به منظور نیل به اهداف فوق به شناخت میزان رضایت شغلی كاركنان زن شاغل در وزارت مسكن و شهرسازی در مقایسه با مردان پرداخته است. این پژوهش یك مطالعه توصیفی و تحلیلی است كه از بین كلیه كاركنان شاغل، 973 نفر (642 نفر مرد و 331 نفر زن) 15 درصد 150 نفر به عنوان نمونه پژوهش از طریق روش نمونه گیری طبقه ای 97 نفر كارمند مرد (7/64 درصد) و 53 نفر كارمند زن (3/53 درصد) انتخاب گردیدند. جهت دستیابی به این هدف پرسشنامه ای حاوی 33 سئوال با طرح دو نوع پرسش، 9 سئوال مربوط به مشخصات فردی و 23 سئوال در رابطه با هداف پژوهش و همچنین یك سئوال باز در ارتباط با نظر كاركنان در مورد عوامل موثر در رضایت شغلی مطرح گردیدند. یافته های پژوهشی در 34 جدول و 4 نمودار نشان داده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ابزارهای آماری نظیر جداول توزیع فراوانی و آزمون كای اسكویر و نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج پژوهش حاكی از آن است كه از عوامل موثر بر رضایت شغلی كارمندان، رضایت از مدیریت، رضایت از نحوة ارزشیابی رضایت از حقوق و مزایای شغلی، رضایت از امنیت شغلی، رضایت از امكانات رفاهی و رضایت از شرایط فیزیكی محیط كار در سطح پایین رضایت قرار گرفته اند. یعنی به طور كلی كاركنان از موارد فوق ناراضی می باشند. در خصوص اهداف هفت گانه پژوهش، تفاوت بین میزان رضایت شغلی زنان و مردان وجود دارد، یعنی رضایت مردان به طور كلی از زنان بیشتر است. با توجه به نتایج حاصل، آزمون در سطح 5% معنی دار نیست یعنی  بین رضایت شغلی و اهداف به لحاظ آماری رابطه معنی داری وجود ندارد. در این رابطه با سئوالات اول تا چهارم پژوهش بین رضایت شغلی با سن، جنسیت، گروه های شغلی و سنوات خدمت به لحاظ آماری رابطة معنی داری وجود ندارد. در رابطه با سئوالات پنجم تا هشتم پژوهش بین رضایت شغلی و شرایط فیزیكی محیط كار، امكانات رفاهی، ارزشایبی، امنیت شغلی رابطه معنی داری وجود دارد. (سودابه بیك لیك به راهنمایی حسین حاج بابایی) .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید