تحقیق شبکه های ادهاک

تحقیق شبکه های ادهاک تحقیق شبکه های ادهاک

دسته : -فناوری اطلاعات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 101 KB

تعداد صفحات : 100

بازدیدها : 262

برچسبها : شبكه های ادهاك تحقیق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی و مقاله جامع بررسی شبکه های ادهاک

تحقیق دانلودی شبکه های ادهاک

شبکه های ادهاک یا اختصاصی و موقت بیشتر در کارهایی با فوریت بسیار بالا از جمله در عملیات نظامی و امدادرسانی های کلان کاربرد بسیار فراوان دارند. در هر دوی این موارد عملیات در شرایطی اجرا می شود که لزوما در آن امکان زیرساختهای مخصوص برای شبکه های ثابت وجود ندارد برای همین هم به شبکه های ادهاک گاهی اوقات بی زیر ساخت infrastructureless نیز می گویند.

مقدمه

شبکه های کامپیوتری همانند بسیاری از ابداعات دیگر ، حاصل رقابت های دوران جنگ سرد بین بلوک غرب و شرق است . از زمانی که شوروی سابق توانست در حرکتی غیر منتظره موشکی را به فضا بفرستد و پس از آن در حرکتی غیر منتظره تر ، نخستین انسان را به فضا اعزام کند، ایالات متحده لحظه ای آرام و قرار نداشت تا بتواند عقب ماندگی های خود را جبران کند ودر میدان مسابقه ، گوی سبقت را از حریف برباید. همین موضوع سرچشمه فعالیت های بسیار دیری شد که یکی از آنها پروژه آرپا (ARPA) بود. پروژه ای که وزارت دفاع آمریکا برای بررسی ضعیف جان در پس از جنگ جهانی اتمی می توانست باشد روی می داد، وضعیت زیر ساخت ها و ارتباطات چگونه می شد و چگونه باید سیستم ها را به نوعی طراحی کرد که ارتباطات بین آنها برقرار و محفوظ بماند. برای همین آژانس آرپا تصمیم گرفت ابتدا روی موضوع اتصال Main Frame برنامه ریزی کند و به همین منظور قرار دادی را برای تحقق این امر با دانشگاه MIT منعقد نمود. در اواخر سال 1960 میلادی، اولین شبکه کامپیوتر متولد شد . شبکه های متشکل از چهار کامپیوتر که در دانشگاه های MIT ( دو کامپیوتر ) . کالیفرنیا و استنفورد مستقر بودند. پسوند net به نام آرپا اضافه شد و آرپانت متولد گردید .

شبکه های کامپیوتری از سال 1972به عموم معرفی شدند و آرپانت که شبکه ای از کامپیوترهای دانشگاه ها را فراهم آورده بود از طبقه بندی های ارتش خارج گردید. متعاقب همین امر ، شرکت زیراکس که آزمایشگاه افسانه ای PARC را در اختیار داشت . کار روی شبکه های کامپیوتری را شدت بخشید و درسال 1973 رساله دکترای باب متکالف را آزمایش کرد . نتیجه این آزمایش موفقیت آمیز چیزی شد که نام قرار داد یا پروتکل اترنت را برآن نهادند. پروتکلی که هنوز هم محبوبترین پروتکل شبکه بندی در سراسر جهان است و میلیون ها کامپیوتر از طریق آن با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. ابداع مهم دیگری که راه توسعه شبکه ها را هموارتر تمود ابداع مهم دیگری که راه توسعه شبکه ها را هموارتر نمود ابداع روش Packet Switching بود. این روش جایگزین روش Circuit Switching شد از آن متداول بود. در نتیجه با روش جدید دیگر نیازی نبود که یک ارتباط نقطه به نقطه ویک به یک بین کامپیوتر سرویس دهنده و سرویس گیرنده وجود داشته باشد . همین مفهوم هنگامی که درسال 1974 با پروتکل TCP/IP عجین گردید ویژگی های منحصر به فرد خود را بیشتر نشان داد. توسعه همین روندها منجر به پیدایش یک شبکه سراسریی شد که می توانست به خوبی در مقابل یک حمله اتمی تاب بیاورد وبدون داشتن مرکزیت واحد قابل کنترل باشد. این گونه اینترنت به عنوان گسترده ترین و بزرگترین شبکه جهانی پدید آمد و همان گونه که ازنام برمی آید شبکه ای است بین شبکه ها ، ترکیب جدید inter به همراه net به همین مفهوم اشاره داد. واین شبکه سراسری اکنون چنان درهمه جا خود را گسترانده است وگاهی اوقات کارکرد آن چنان بدیهی می نماید که برای برخی مفهوم شبکه همسان مفهوم اینترنت است وبسیاری این دو واژه را به جای یکدیگر به کار می برند.

شبکه های ادهاک

شبکه های بی سیم، کاربردها، مزایا و ابعاد تکنولوژی شبکه های بی سیم، با استفاده از انتقال داده ها توسط امواج رادیویی، در ساده ترین صورت، به تجهیزات سخت افزاری امکان می دهد تا بدون استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکه های بی سیم بازه وسیعی از کاربردها، از ساختارهای پیچیده ای چون شبکه های بی سیم سلولی (که اغلب برای تلفن های همراه استفاده می شود) و شبکه های محلی ی بی سیم (WLAN Wireless LAN) گرفته تا انواع ساده ای چون هدفون های بی سیم، را شامل می شوند. از سوی دیگر با احتساب امواجی هم چون مادون قرمز، تمامی تجهیزاتی که امواج مادون قرمز نیز استفاده می کنند، همچون صفحه کلید ها،ماوس ها و برخی از گوشی های همراه، در این دسته بندی جای می گیرند. طبیعی ترین مزیت استفاده از این شبکه ها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به این گونه شبکه های و هم چنین امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آن هاست...

سالهاست که تحقیقات برای ساخت شبکه های اختصاصی موقت متحرک برای مقاصد نظامی در حال انجام است. اما اخیراً به دلیل آن که امکانات و توانایی های بالقوه آن در زمینه های تجاری در حال ظهور است به مرکز توجه و علاقه بسیاری از کمپانی ها تبدیل شده است. ساده ترین فرم شبکه های متحرک ادهاک، بلوتوث Bluetooth (معنی تحت الفظی آن دندان آبی است] است که یک پروتکل بی سیمی با دامنه و برد کوتاه است و می تواند ارتباط میان تلفن همراه و سایر ابزارهای الکترونیکی نزدیک از جمله تلفن ثابت، چاپگر و کامپیوتر همراه برقرارکند. تنها اشکال این شبکه های متحرک ساده این است که فقط می تواند یک هاپس [Hops] واحد را پشتیبانی کند.پیشرفت در زمینه شبکه های وی فی Wi-fi نیز در پیشبرد شبکه های اختصاصی موقت مؤثر بوده است. با یک نرم افزار مناسب امکان دارد که یک کامپیوتر همراه مجهز به وی فی به عنوان رله کننده اطلاعات به دستگاههای دیگر عمل کند. به این ترتیب چند دستگاهی که به این دو یعنی وی فی و نرم افزار مخصوص آن مجهز شده اند می توانند سرراه اینترنت و محلی که زیرساخت شبکه ندارد قرارگیرند و نقش رله کننده را برای انتقال اطلاعات بازی کنند. دیو جانسون از محققین شبکه های ادهاک در دانشگاه رابس در شهر هوستون تکزاس است که براساس ابزارهای وی فی یک سیستم را به عنوان نمونه طراحی کرده است که روی خودروهای در حال حرکت نصب می شود.

شبکه های ادهاک قابلیت ها و توانایی های تلفن های همراه را بالا خواهند برد. در آمریکا مردم فستیوال مرد در آتش دارند که در بیابانهای نوادا برگزار می کنند درصورتی که تلفن های همراه آنها به ابزارهای لازم برای ایجاد ارتباط در شبکه های ادهاک فراهم باشد آنها می توانند بدون نیاز به زیرساختهای مخصوص برای ارتباط بی سیمی در آنجا با هم ارتباط برقرار کنند. چارلز پرکین از کارشناسان ادهاک در مرکز تحقیقات نوکیا واقع در ماونتن ویو کالیفرنیا می گوید: نه تنها امکان ایجاد ارتباط میان تلفن های همراه بدون اتصال به شبکه های اصلی ممکن است بلکه قابلیت های دیگری نیز دارند. در یک محیط بسیار شلوغ مثل صندلی های تماشاچیان در یک بازی فوتبال پرهیجان تلفن هایی که در میان راه این تلفن قرارگرفته اند می توانند در رله کردن این تلفن های از درون جمعیت به نزدیک ترین مرکز تلفن مؤثر واقع شوند. به این ترتیب ظرفیت ها نیز بالاتر خواهد رفت. با راه افتادن آن دیگر در یک محله نیز نیازی به استفاده از شبکه سلولی cellular networks نیست. به این ترتیب امکان صرفه جویی هم به وجود خواهد آمد. در این صورت ترکیبی از شبکه های سلولی و ادهاک باعث بهبودی کار می شود چون در عمل دامنه برد این شبکه از ظرفیت ظاهری اش فراتر خواهد رفت. به عبارت دیگر چون بعضی از تلفن های خارج از محدوده فعالیت شبکه سلولی یا سایر تلفن های مجاور یک ارتباط موقت ایجاد می کنند و به تدریج به تلفنی که در حدود و دامنه شبکه سلولی مذکور قرار گرفته متصل می شود عملاً تلفنی که در خارج از تیررس و برد شبکه سلولی قرارگرفته بود به کمک تلفن های میان این دو به دامنه برد شبکه های سلولار می پیوندد و دامنه مؤثر این شبکه ها را از حد تعریف شده و قابل انتظار فراتر می برند. برای همین شکی نیست که نوکیا و سایر سازندگان زیرساختهای مخصوص تلفن های همراه با نگرانی و دقت به آینده شبکه های ادهاک چشم دوخته اند....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید