دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 66 KB
تعداد صفحات : 38
بازدیدها : 346
برچسبها : تحقیق سلامت روانی هوش هیجانی کمالگرایی
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلهدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین سلامت روانی و هوش هیجانی با کمالگرایی در بین کارمندان دانشگاه پیام نور می باشد که در این پژوهش از نمونه گیری در دسترس استفاده شده در نمونه گیری در دسترس مزیت سادگی و سهولت در انجام کار وجود دارد. نقطه ضعف آن سوگیری احتمالی در یافته های تحقیق و عدم توانایی پژوهشگر در تعمیم یافته های پژوهش است، زیرا نمونه انتخاب شده معرف و نماینده واقعی جامعه نیست. به طور خلاصه نمونه آماری این پژوهش شامل 200 دانش آموز است. که از پرسشنامه سلامت روانی GHQ و هوش هیجانی شات و کمالگرایی اهواز استفاده شده است .
سلامت روان به عنوان یکی از دو رکن سلامتی، لازمه یک زندگی مفید، موثر و رضایت بخش فردی است و سلامت روان افراد یک جامعه، خصوصا اقشار موثر و سازنده آن لازمه ی پویایی، بالندگی و اعتلای آن جامعه است.
با توجه به ضرورت جدید روان شناسی مثبت نگر اکنون بیشتر پژوهشهای جدید متمرکز بر عوامل محافظت کننده بهبود سلامتی و تجارب بهداشتی می باشد روانشناسی مثبت نگر به جای توجه به آسیب های روان شناختی و ترمیم آنها به سوی بهینه کردن کیفیت زندگی است.
سلامت روان از جمله مفاهیم مهم و اساسی در بهینه کردن کیفیت زندگی است. عوامل مختلفی می توانند سلامت روان افراد را تحت تاثیر قرار دهند. از بین عوامل حمایتی متعدد، روانشناسان توجه ویژه ای را به مفاهیم نسبتا جدید تاب آوری و هوش هیجانی نموده اند. کارمندان که اجزاء اصلی یک جامعه را تشکیل می دهند زمانی می توانند در پیشبرد اهداف مورد نظر موفق باشند که از سلامت روان لازم برخوردار باشند. شناخت عوامل حمایت کننده در مقابل عوامل موثر در تخریب سلامت روانی می تواند در سلامت روان و کارکرد افراد جامعه موثر باشد.
سازمان جهانی بهداشت سلامت را حالت رفاه کامل جسمی ، روانی و اجتماعی و نه فقط فقدان بیماری تعریف کرده است.
سلامت روان عبارتست از قابلیت ارتباط موزن و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی، عادلانه و مناسب. شخصی که بتواند با محیط خود و اطرافیان بطور کلی، اجتماع سازگار شود از نظر بهداشت روانی بهنجار است. هوش هیجانی شامل درک، فهم، استدلال و اداره هیجان خود و دیگران می باشد و قابلیت های هوش هیجانی برای خودگردانی هیجانی و تدبیر ماهرانه ی روابط، بسیار با اهمیت است.
تعریف مفهومی و نظری
به استعداد و آمادگی افراد در جهت ابتلا به آشفتگی های روانی نظیر اضطراب و افسردگی اطلاق می شود.
اکثر تعاریف، تاب آوری را فرایندی می دانند که از تصمیمات روزمره متأثر است.
به اعتقاد کامپفر تاب آوری یعنی بازگشت به تعادل اولیه یا رسیدن به تعادلی بالاتر از وضعیت پیش از بروز شرایط ناگوار، به نحوی مثبت با زندگی می تواند پیامد آن باشد.
منظور از تاب آوری در این پژوهش نمره ای است که آزمودنی از پرسشنامه کسب می نماید.
هوش هیجانی توانایی درک هیجان ها و عاطفه ها به منظور دستیابی و ایجاد هیجان هایی است تا ضمن کمک به تفکر بهتر، بتواند به شناخت هیجان ها و عواطف بپردازد و در ضمن، هماهنگی لازم میان عواطف و احساس ها برای ارتقاء عاطفی و هوشی را فراهم آورد.
منظور از هوش هیجانی در این پژوهش نمره ای است که آزمودنی در آزمون به دست می آورد.
تعریف عملیاتی
تعریف عملیاتی سطح تحصلات پدر: منظور از سطح سواد، میزان تحصلاتی است که پدر در یکی از مقاطع تحصلی آن را کسب کرده است و از طریق پرسشنامه ی دموگرافیک معین خواهد شد.
تعریف عملیاتی سطح تحصیلات مادر: منظور از سطح سواد، میزان تحصیلاتی است که مادر در یکی از مقاطع تحصیلی آن را کسب کرده است واز طریق پرشسنامه ی دموگرافیک معین خواهد شد.
تعریف عملیاتی سطح رفاه اقتصادی خانواده: منظور میزان در آمدی است که از طریق اعضای خانواده وارد خانه شده و خرج مایحتاج زندگی زندگی می شود چه ازطریق نهادها و ارگان های دولتی واز طریق پرسشنامه دموگرافیک معین خواهد شد.
تعریف عملیاتی تعداد فرزندان خانواده: منظور تعداد فرزندان است که آیا کم یا زیاد بودن فرزندان در رشد خلاقیت اثر دارد و از طریق پرسشنامه ی دمو گرافیک معین خواهد شد.
اشتغال: منظور از اشتغال در این پژوهش، اشتغال فرد به کار در محیط بیرون از خانه با کسب درآمد معین است که از طریق پرسشنامه ی دموگرافیک معین خواهد شد.
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های پژوهش
تعریف مفهومی و نظری
تعریف عملیاتی
پیشینه پژوهش
پژوهش های خارج از کشور
نمونه و روش نمونه گیری
روش پژوهش
ابزار پژوهش
روش تجزیه و تحلیل داده ها
منابع
خرید و دانلود آنی فایل