مقاله اسناد بین المللی حقوق بشر از دیدگاه اسلام

مقاله اسناد بین المللی حقوق بشر از دیدگاه اسلام مقاله اسناد بین المللی حقوق بشر از دیدگاه اسلام

دسته : فقه و حقوق اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 23 KB

تعداد صفحات : 26

بازدیدها : 355

برچسبها : حقوق بشر در اسلام اسناد بین المللی حقوق بشر

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله اسناد بین المللی حقوق بشر از دیدگاه اسلام با موضوعات ازدواج، مجازات اعدام، واژه شناسی ها و ویژگی های آنها

چکیده

این مقاله سه موضوع اصلی را که در اسناد بین المللی حقوق بشر مطرح گردیده مورد بررسی قرار داده است و آنها را از دیدگاه اسلام مورد نقد و بررسی قرار می دهد. موضوع های مذکور عبارتند از ازدواج، مجازات اعدام، واژه شناسی ها و ویژگی های آنها می باشد. تکیه من محدود به دو سند بین المللی است: اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقین ۱۹۶۶ در خصوص حقوق اقتصادی، اجتماعی و سیاسی. نهایتاً این مقاله چنین نتیجه گیری و تاکید می کند که مسلمانان به طور کلی از این اسناد حقوق بشر حمایت می کنند و آنها را به عنوان یک نقطه شروع خوب برای بحث و گفتگو بین فرهنگها و مذاهب تلقی می کنند. به هر حال مسلمین معتقدند که این اسناد به طور خالص و ناب بین المللی تلقی نمی شوند، زیرا آنها در یک برهه زمانی که اکثریت گسترده ای از جمعیت جهان تحت نظام استعماری به سر می بردند تنظیم و نوشته شده است و بنابراین مفاهیم مزبور به بررسی و ارزیابی مجددی، توسط گروهی از متخصصان بین المللی و متفکرینی که نمایندگی کلیه مذاهب، فرهنگ ها و مکاتب سیاسی مهم را برعهده دارند، نیاز دارد تا این معاهدات بین المللی مورد احترام تمامی مردم در هر جایی که هستند قرار گیرد.

فهرست مطالب

چکیده

مقدمه

موضوع ازدواج

سن رشد

حقوق مساوی

موضوع مجازات اعدام

عامل بازدارندگی

اِعمال رفتار بد

غیرمعمول و خشونت بار بودن مجازات اعدام

عدم تساوی

چه مواقعی مجازات اعدام قابل توجیه است؟

موضوع ویژگی های واژه شناسی

نتیجه گیری

ماخذ مقاله

*********************

بخشی از متن

اسناد بین المللی حقوق بشر از دیدگاه اسلام

موضوع مجازات اعدام

مجازات اعدام ابزار مشترک و معمول مجازات در طول تاریخ بوده است. به موجب مطالب مرکز اطلاعات مجازات اعدام، اولین مقررات وضع شده در خصوص مجازات اعدام به قرن هیجده قبل از میلاد مسیح در مجموعه قوانین پادشاه بابل یعنی حمورابی بازگشت پیدا می کند که مجازات اعدام را برای ۲۵ جرم مختلف تدوین کرد. همچنین مجازات اعدام بخشی ازمجموعه قوانین هی تیت * در قرن چهارده پیش از میلاد، مجموعه قوانین دِراکُنیین آتِن ** در قرن هفده قبل از میلاد، که مجازات اعدام را تنها مجازات برای تمامی جرائم مقرر کرده بود، و در قرن پنجم پیش از میلاد قانون رومی الواح دوازده گانه را تشکیل می داد .

به هر حال اخیراً مخالفان مجازات اعدام موفق به متوقف کردن آن در بسیاری از کشورها و همچنین موفق به ارتقاء این ممنوعیت در صحنه بین المللی از جمله در رهنمودی که برای جوامع متمدن است، شده اند.

برای مثال بند (۲) ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص حقوق مدنی و سیاسی که در ۲۳ مارس ۱۹۷۶ به تصویب رسیده است، بیان می دارد:

در کشورهایی که مجازات اعدام لغو نشده است صدور حکم اعدام جایز نیست مگر در مورد مهمترین جرائم طبق قانون لازم الاجرا در زمان ارتکاب جنایت که آن هم نباید با مقررات این میثاق و کنوانسیون راجع به جلوگیری و مجازات جرم نسل کشی (ژنوسید) منافات داشته باشد. اجرای این مجازات جایز نیست مگر به موجب حکم قطعی صادره از دادگاه صالح .

مجازات اعدام غالباً در زمینه های متعددی که به مهمترین آنها در زیر اشاره می شود مورد چالش و مخالفت قرار گرفته است.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید